Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

A l'Ametlla de Mar guanya CIU a les europees seguida de molt a prop d'ERC

30 . Mai, 2014 a les 09:23
per gfigueres a La notícia del dia
3043 reproduccions
El guanyador en clau nacional de les eleccions europees d'aquest  25 de maig ha estat ERC amb 549.149 vots seguit de prop de CIU amb 548.718 vots. Cal tenir en compte que en clau Territorial ERC ha guanyat a 3 de les 4 comarques i també a ciutats com Amposta i Tortosa.
A l'Ametlla de Mar la força més votada va ser CiU amb 667 vots; així va aglutinar el 32,31 del percentatge de vot, amb una participació del 43,94%. Un lleuger augment respecte les darreres europees el 2009 en les quals van sumar 543 vots. "Felicitar ERC que ha estat la formació guanyadora en l'àmbit nacional català. També les meves felicitacions a Iniciativa. En definitiva, els partits que ens hem posicionat a favor del dret i del procés sobiranista a decidir hem sortit reforçats en aquestes eleccions europees.  A nivell local vull agrair al poble de la Cala el seu suport. Gràcies  a tots per haver confiat en la meva persona i haver estat el poble més gran de les Terres de l'Ebre on ha guanyat CiU. Per tant, molt satisfet i gràcies  a tots els caleros per donar-me força per continuar lluitant pel meu poble, per les terres de l'Ebre i per Catalunya", subratlla Joan Pere Gómez Comes, candidat de CiU de les TE a les eleccions.
ERC va obtenir un bon resultat aquestes eleccions. En concret 619 vots, sumant el 29% de percentatge de vot. Els resultats a més milloren en relació a les darreres europees en les quals van obtenir 209 vots a l'Ametlla de Mar.
" Per ERC són uns resultats històrics a nivell català ja que des de la segona república és la primera vegada que Esquerra guanya unes eleccions al nostre país. Felicitem això sí als guanyadors a la Cala que és CiU. Tot i això, estem molt satisfets pels resultats perquè la diferència és molt poca  entre Esquerra i CiU i això suposa un repte a la localitat de cara a les properes eleccions per tal d'obtenir el suport dels caleros. Per tant, hem de treballar fort des d'Esquerra perquè tenim una oportunitat i l'hem d'aprofitar", explica Jordi Gaseni, des d'ERC.
La baixada en els resultats més significativa l'ha sofert el PSC. De fet, ha aglutinat 176 vots amb el 8'52% del percentatge de vot. En canvi, les darreres eleccions europees van ser la segona força més votada amb 408 vots.
" A nivell nacional els dos partits del bipartidisme espanyol tot i ser els més votats han perdut escons. Jo crec que és fruit de les decisions errònies que s'ha pres des dels dos partits. I a nivell local els vots del PSC s'han partit hi ha hagut un volum de votants perquè que traspassat el seu vot a ICV. Crec que cal interpretar aquestes eleccions en clau sobiranista i, per tant, així s'ha vist reflectit en el vot. També remarcar que ha hagut una baixa participació en general i per tant els resultats cal interpretar-los també pensant en aquesta baixa participació", analitza Antonio Espuny des del PSC.
El Partit Popular va obtenir  178 vots en els comicis europeus celebrats aquest diumenge. Una xifra inferior als vots obtinguts el 2009 on van obtenir  242 vots.
"A nivell europeu l'abstenció ha pujat substancialment respecte fa cinc anys. Finalment, el Partit Popular liderarà la Unió Europea els propers cinc anys acompanyat dels socialistes. En clau de l'Estat Espanyol ha hagut una davallada del bipartisdisme amb la davallada d'escons del Partit Popular i també del PSOE, a més del ressorgiment de partits minoritaris. A nivell de Catalunya crec que tot ha estat marcat pel debat sobiranista, així crec que ERC ha agafat el relleu del protagonisme que tenia CiU. I a nivell de la Cala aquest bipartidisme de CiU i ERC s'ha traslladat al poble, tot i guanyar CiU. A més, remarcar que amb la xifra de participació registrada pensem que no n'hi ha prou, cal que es participi més" remarca des del PP, Joan Font.
Finalment remarcar que dels 54 eurodiputats espanyols que estaven en joc el PP en va aglutinar 16, tot i perdre'n 8 respecte les anteriors europees. El PSOE va sumar 14 escons, perdent-ne 9 respecte les darreres europees. Esquerra Unida-Iniciativa per Catalunya Verds sumà sis escons, quatre més. Així a nivell espanyol el bipartidisme perd força i en guanyen noves propostes com Podemos, que neixen amb 5 escons directament.
El Partit Popular Europeu, amb 212 escons, ha guanyat les eleccions a l'eurocambra, tot i perdre 62 diputats. Els socialdemòcrates continuen com a segona força i, amb 186 escons, també perden vots. Finalment, preocupant pujada de l'extremadreta a la vella Europa, en especial a França on va guanyar Marie Le Pen.


respostes a "A l'Ametlla de Mar guanya CIU a les europees se..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 754,18 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 246
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007