Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Victòria de CiU

29 . Nov, 2010 a les 14:44
per otomas a La notícia del dia
2213 reproduccions
Convergència i Unió, amb Artur Mas al capdavant va obtenir la victòria a les eleccions al parlament de Catalunya. Un triomf vaticinat des de fa dies per les enquestes que ahir va superar les expectatives obtenint fins a 62 escons.
Els resultats a l'Ametlla de Mar fins i tot van superar amb escreix els resultats generals de la formació nacionalista. Convergència i Unió va obtenir un 51,60% del vot, és a dir, 1.373 caleros van escollir l'opció convergent. Aquests resultat supera el percentatge de les anteriors eleccions en 8,5 punts, ja que al 2006 CiU va obtenir el 43,03% del vot. La participació al municipi va ser d'un 61,48%, un punt i mig per sobre de la de les anteriors eleccions.

"Estem molt contents amb el resultat obtingut, és un resultat espectacular. Hem tingut el suport de la població. Els ciutadans demanen un canvi i s'ha demostrat. De fet li hem tret més de mil vots a la segona força", Antoni Montagut des de CiU.

La segona força més votada a l'Ametlla de Mar va ser ERC tot i l'acusat descens de vots. Els republicans van obtenir el 12,66% del vots, és a dir 337 vots. Una xifra sensiblement inferior al 20,78% del vot aconseguit el 2006.

Des d'ERC, el representant local és Jordi Gaseni: "a nivell municipal, ERC es col·loca com a segona força; tot i que és veritat que ens hauria agradat obtenir molts més vots. Ara el que hem de fer és continuar treballant. El poble ha parlat i vol un canvi."

El Partit dels Socialistes de Catalunya va ser un dels grans derrotats de la jornada electoral d'ahir. A l'Ametlla de Mar els resultats també van reflectir aquest descens. Els socialistes es van convertir en la tercera força amb 311 vots obtenint l'11,69% dels vots. Els resultats també són sensiblement inferiors als obtinguts al 2006 on van obtenir 449 vots amb un percentatge de vot del 17,78%.

"El fet que al poble haguem baixat el percentatge de vot és atribuïble a que des d'altres partits han pogut mobilitzar els seus electors i el partit socialista no. L'electorat socialista no s'ha sentit motivat pels representants al poble del partit. Cal obrir un debat intern", explicava Antonio Espuny portaveu del PSC.
El Partit Popular, per la seva part ha incrementat el nombre de vots a l'Ametlla, seguint la tendència catalana, tot i que de manera molt més modesta. Concretament els populars van obtenir 258 vots, concentrant el 9,70% del vot. Un lleuger augment respecte el 2006 on van obtenir 241 vots, un 9,54% del percentatge de vots.

Ricardo Llaó, és el portaveu del Partit Popular:"el Partit Popular aguanta el cop, inclús guanya alguns vots. El que és evident és que els membres del Tripartit han sofert un retrocés i, en canvi, el PP ha augmentat. És l'inici d'un canvi de cicle polític."
 
ICV-EUiA va aconseguir un modest seguiment amb 128 vots, un 4,81% dels vots. Els ecosocialistes, per tant, també van sofrir un descens respecte les anteriors eleccions. En concret el 2006 es van obtenir 134 vots, concentrant un 5,30% dels vots.
D'altra banda, a l'Ametlla de Mar també va obtenir 78 vots la formació Josep Anglada, Plataforma per Catalunya. La proposta de Joan Laporta, Solidaritat Catalana per la Independència, va aconseguir 52 vots. 27 caleros van optar per Ciutadans i 16 per Reagrupament.cat.



respostes a "Victòria de CiU"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 1205,21 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 264
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007