Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

CiU guanya a l'Ametlla de Mar aglutinant el 39,84% del vot

30 . Nov, 2012 a les 14:35
per gfigueres a La notícia del dia
2795 reproduccions
A l'Ametlla de Mar CiU ha estat el partit guanyador de les eleccions aglutinant el 39,84% del vot, per tant 1.157 vots. Tot i perdre 216 vots respecte els darrers comicis del 2010. Unes eleccions on hi ha hagut un alt percentatge de participació amb un 67,58%; sis punts per sobre de la participació de fa dos anys que va ser del 61,48%. "Després d'analitzar els resultats, cal felicitar a tothom que ha participat d'aquestes eleccions. A la Cala ha votat més gent del habitual en relació a altres eleccions autonòmiques. És evident que CiU ha tornat a guanyar amb una àmplia majoria sobre les altres formacions polítiques. Per tant, agrair a tots els que han confiat novament amb CiU. Tot i això, el fet que CiU hagi tingut un retrocés en nombre de vots ens ha de fer analitzar el perquè, tenint en compte el context de crisi i les retallades. Cal seguir treballant per buscar solucions de cara al futur", subratllà Andreu Martí, l'alcalde de l'Ametlla de Mar, des de CIU.

Pel que fa a ERC ha sumat 328 vots respecte els comicis del 2010. Per tant, s'ha consolidat com a segona força amb el 22,89% del vot calero, que es tradueix amb 665 vots."Satisfacció per la participació. S'ha superat la de les darreres eleccions. Contents amb el resultat d'ERC. Hem de felicitar al guanyador que és CiU. Els resultats de la Cala avalen el procés independentista que s'ha encetat i en el qual portem treballant molts anys. Crec que la situació que ara es viurà al país és bona per avançar en aquest sentit", explicà Jordi Gaseni des d'ERC .

El PP segueix als republicans amb el 13,18% del vot, per tant 383 vots. Els populars aconsegueixen sumar 125 vots respecte les darreres eleccions. "En primer lloc volem felicitar a la formació més votada que ha estat CiU. La segona lectura que fem és que ha segut una victòria amarga ja que ha passat de 62 diputats a 50, ha perdut 12 diputats. S'ha vist que el projecte Mas no li ha sortit com ell volia. També felicitem a ERC pel seu augment de vots, ja que quasi ha doblat els escons. Per tant, crec que ERC s'ha posat al davant de l'Independentisme tenint en compte que CiU mai l'havia defensat abans. Des del PP estem satisfets amb els resultats ja que hem augmentat en un diputat. Per tant, ara hi ha una situació complicada no pel dret a decidir, sinó per les circumstàncies socioeconòmiques actuals" argumenta Joan Font, des del PP.
 

El PSC només aconsegueix 214 vots, per tant el 7,36% del vot, i en perd 97 respecte el 2010. Per la seva part Antonio Espuny, del PSC, remarca: "primer destacar el prop del 70% de participació que fa que els resultats tinguin molta legitimitat. Destaquem, d'una banda, la pujada d'ERC. I per tant, felicitar-los. D'altra banda cal fer autocrítica amb la davallada del PSC. Crec que el PSC ha de repensar moltes coses per tornar-se  a presentar a unes eleccions. El fet és que no connecta amb la gent, les polítiques que planteja no tenen ressò social. Per tant, cal canviar el programa per tornar a connectar amb el poble. I finalment, el que diuen tots els diaris, la patacada d'Artur Mas"

A nivell local Ciutadans (C's) va aglutinar el 2,99% dels vot, per tant 87 vots. Així en suma 60 respecte les darreres eleccions. Solidaritat per la Independència (SI), que no ha obtingut representació al Parlament, aconsegueix l'1,58% del vot, amb 46 vots, en perd 6. Les CUP, nova força a l'hemicicle, va obtenir l'1,2% del vot, que es tradueix amb 35 vots a l'Ametlla de Mar.

Resultats a Catalunya

Convergència i Unió guanya les eleccions autonòmiques aconseguint 50 diputats dels 135 de l'arc parlamentari. Tot i això, ha sofert una davallada de 12 escons. Unes eleccions amb una participació històrica del 69,56%, per tant, superior a la del 2010 que va ser del 58,78%.
ERC s'ha consolidat com a segona força amb 21 escons sumant 10 als dels anteriors comicis del 2010. PSC ha perdut 8 escons respecte les darreres eleccions aconseguint 20 diputats al Parlament. Els populars han guanyat un escó respecte les darreres eleccions sumant 19 escons. Els ecosocialistes (d'ICV-EUiA) n'han guanyat tres arribant als 13 escons. Ciutadans (C'S) ha aconseguit grup parlamentari amb nou diputats, i és que ha sumat sis escons als obtinguts al 2010. Finalment la CUP aconsegueix entrar al Parlament amb 3 diputats.
En l'àmbit provincial a Tarragona s'elegien 18 diputats. Les eleccions van donar com a resultat: 7 escons de CiU (2 menys que els darrers comicis), 3 d'ERC ( 2 més que les darreres eleccions), 3 del PP (ha mantingut el nombre d'escons), 3 del PSC (un escó menys), 1 per C's ( les darreres eleccions no va tenir representació), i 1 per ICV-EUiA ( manté el diputat respecte el 2010). Pel que fa a la participació Tarragona continua sent la circumscripció amb menys participació tot i l'augment d'aquests comicis. Unes eleccions que a nivell provincial van comptar amb el 66,29% de participació, 9,5 punts més respecte el 2010 que va ser del 56,79%.


respostes a "CiU guanya a l'Ametlla de Mar aglutinant el 39,..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 798,76 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007