Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Diumenge se celebra la 32a Diada al Castell de Sant Jordi

25 . Abr, 2014 a les 10:18
per gfigueres a La notícia del dia
2374 reproduccions
L'Ametlla viurà diumenge dia 27 d'abril la tradicional celebració de Sant Jordi al castell, una jornada festiva que es va iniciar l'any 1983 per reivindicar la utilització ciutadana del Castell de Sant Jordi i el seu entorn, en aquell moment en mans privades, i que després d'anys de tràmits, gestions i negociacions amb els propietaris, va passar a mans municipals l'any 2010.
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha preparat tot un seguit d'activitats lúdiques que tindran com a acte central el lliurament del Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar, acte carregat de simbologia que, per tercer any consecutiu, es farà a l'interior del castell a partir de les 11.30h.
Eva del Amo, regidora de festes de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar explica que, "es una jornada molt important pels caleros i caleres i no només perquè és un dia de germanor i convivència, sinó pel que representa aquest indret per a la nostra història, D'aquí que fa tres anys decidíssim incloure el lliurament del Premi de Narrativa al programa d'aquesta festa per dotar-lo de solemnitat" .
L'activitat, però, començarà de bon matí amb la caminada popular des de l'Ametlla de Mar fins al Castell de Sant Jordi, que transcorreré pel  GR-92. A partir de les 10h se servirà per a tots els presents una botifarrada popular i a les 11 i fins a les 14h hi ha previstos diversos jocs populars que sota el lema Jocs Gegants Jugantots, estan destinats als xiquets i xiquetes.
A les 13h donarà començament una nova edició del Concurs de Paelles, amb premis de 150, 120 i 100€ respectivament per als tres primers classificats, a més d'una ampolla de cava per a tots els participants.
Al llarg de tot el dia, el Castell de Sant Jordi acollirà una exposició de material militar medieval i els aficionats a la fotografia podran participar del concurs Instagram  #diadasantjordi2014 #ametllademar .
Centenars de colles i famílies caleres s'aplegaran al voltant de Castell, repartits entre la platja, els pinars de la llacuna costanera i l'entorn habilitat per a pícnic, on protagonitzaran les habituals estampes de dinars familiars i de convivència comunitària.
Per la tarda està previst que la festa sigui amenitzada per la Xaranga Suquet Calero fins les 17, hora en què tindrà lloc l'entrega de premis del Concurs de Paelles i del concurs Instagram.
Acte de lliurament del XXII Premi de Narrativa
Jordi Romeu, guanyador de la XXII edició del Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar amb l'obra Petonets pels puestos o a la recerca de l'amor sincer, rebrà aquest diumenge el reconeixement de la societat calera i el premi, dotat amb 3.000 € i la publicació del llibre a càrrec de l'editorial Cossetània.
Romeu de 35 anys, és natural de Sant Pere de Riudebitlles, és Llicenciat en Ciències de l'Activitat física i l'esport, en Publicitat i Relacions públiques, i bomber de professió i ha dedicat els últims quatre anys a la creació literària.
En quant al llibre, es tracta d'una obra còmica que té un rerefons emocional i és que, segons l'autor, al finalitzar la novel·la te n'adones que el protagonista "és un inútil sentimental i, per tant, és incapaç de comprendre el perquè de la seva ruptura i les necessitats de la seva parella".
El premi de narrativa Vila de l'Ametlla de Mar està destinat a la promoció de les joves plomes que s'obren camí en el món de la literatura catalana.


respostes a "Diumenge se celebra la 32a Diada al Castell de ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 763,20 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 47
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007