Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

32a Diada al Castell de Sant Jordi

30 . Abr, 2014 a les 13:28
per gfigueres a La notícia del dia
2676 reproduccions
Molts caleros i caleres van apropar-se  a la platja de Sant Jordi aquest diumenge 27 d'abril per celebrar la 32a Diada al Castell. Així, moltes colles i famílies caleres es van aplegar al voltant del Castell, repartits entre la platja, els pinars de la llacuna costanera i l'entorn habilitat per a pícnic, on van protagonitzar les habituals estampes de dinars familiars. A la tarda, la Xaranga Suquet Calero va amenitzar la festa.
En el marc d'aquesta Diada tradicional, per tercer any consecutiu, el castell va acollir el lliurament del XXII Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar. Així, Jordi Romeu, autor de Riudebitlles, amb l'obra Petonets pels puestos o a la recerca de l'amor sincer, va rebre el reconeixement de la societat calera i el premi, dotat amb 3.000 € i la publicació del llibre a càrrec de l'editorial Cossetània. El lliurament també va comptar amb la presència del director de Serveis Territorials de Cultura, Ferran Bladé.
"És un dia especial al municipi en el qual moltes colles i famílies venen a gaudir d'aquesta Diada on es conjuga el menjar popular, els jocs i on la cultura també té un paper important amb el Premi Narrativa de la Vila de l'Ametlla de Mar", subratlla la regidora de Cultura i Festes, Eva del Amo.
Per la seva part, el guanyador del premi Jordi Romeu va remarcar que "m'ha agradat molt l'enfoc del lliurament del premi. Petonets pels puestos o a la recerca de l'amor sincer és una obra divertida que el seu principal objectiu és distreure".
L'activitat, però, començà amb la caminada popular des de l'Ametlla de Mar fins al Castell de Sant Jordi, que transcorregué pel  GR-92 i la botifarrada. Els més petits també van gaudir de la Diada amb jocs populars sota el lema Jocs Gegants Jugantots.
Concurs de Paelles
En aquesta nova edició del Concurs de Paelles hi va haver 26 participants i els guanyadors van ser: el 1r Premi Guillermo Argentó, 150 euros; 2n Premi, Jani Garcia valorat amb 125 euros; iI el tercer premi va ser per Dorina Margalef valorat amb 100 euros. A més, d'una ampolla de cava per a tots els participants.
Com a novetat enguany es va realitzar el primer concurs d'Instagram amb les millors imatges de la Diada. Hi van participar 85 fotografies i el guanyador va ser Genís Figueres, que podrà gaudir d'un menjar valorat amb 60 euros en un restaurant del municipi.


respostes a "32a Diada al Castell de Sant Jordi"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 736,60 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 131
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007