Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Federació Nacional dóna suport a la Confraria i Cepesca als tonyinaires en el conflicte del Grup Balfegó

11 . Mai, 2012 a les 10:12
per gfigueres a La notícia del dia
1993 reproduccions
La Federació Nacional de Confraries de Pescadors de Catalunya ha tornat a manifestar el seu suport a la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar en el seu conflicte amb els tres vaixells tonyinaires que pequen pel Grup Balfego. A més de remetre's a les tesis de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, que diu que tots els pescadors han de pertànyer a una Confraria, la federació rebutja la retirada de pancartes contra el grup Balfegó que van protagonitzar treballadors del grup el dimecres de la setmana passada al matí, aprova la reivindicació econòmica de la confraria de l'Ametlla i expressa el seu suport al patró major, Joan Llambrich, contra qui els tonyinaires han presentat una querella per calúmnies.
Segons la Federació Nacional, el fet d'haver retirat les pancartes suposa una pràctica pròpia d'organitzacions i persones totalitàries que no poden ser considerades demòcrates.
A més, reclama a la Generalitat de Catalunya que intervingui per resoldre el conflicte i alerta que aquest podria causar una fractura social al municipi.
En aquest sentit la directora general de Pesca, Mercè Sanmartí, representants de la Direcció General de Ports i de la Confraria es van reunir aquest dimecres al vespre a Barcelona per intentar avançar en la direcció d'un acord. Sanmartí s'ha limitat a reiterar que la Generalitat continuarà mantenint reunions amb les dos parts en conflicte per trobar punts d'acostament i solucions intermèdies -el Govern ja va recordar que la llei catalana està del costat de la Confraria- que evitin un conflicte de molts anys si aterra definitivament als tribunals. Especialment, davant la imminent previsió que el pròxim dia 16 comenci la campanya de pesca de la tonyina roja per part dels vaixells del Grup Balfegó.
Per la seva part, la Confederació Espanyola de Pesca (Cepesca) , sosté que els tres vaixells tonyinaires del port de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) que van decidir abandonar la Confraria de Pescadors no estan legalment obligats a pertànyer a l'entitat, tal com afirma la Generalitat. La patronal pesquera estatal ha condemnat els "actes hostils" de l'entitat cap a les empreses dels armadors .
La patronal pesquera estatal considera que el rebuig de la Confraria a acceptar la "baixa voluntària", el març del passat 2011 dels tres tonyinaires "nega el seu dret constitucional a la llibertat d'associació". L'entitat advoca per la "voluntarietat dels bucs pesquers en la seva adscripció a les confraries de pescadors, a l'empara del dret de lliure associació reconegut per l'article 22 de la Constitució Espanyola, i considera, per tant, que no tenen "obligació legal" de pertinença d'acord amb la legislació vigent.
Per contra, Cepesca assegura que les confraries de pescadors "no tenen el monopoli de la representació del sector pesquer que, d'acord amb la normativa i la jurisprudència d'aplicació, l'adscripció a les confraries de pescadors és voluntària i facultativa, mai obligatòria". A més, ha reclamat a la Generalitat i al Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, que "vetllin pel compliment de la llei i que preservin els drets de les persones físiques i jurídiques per  garantir el desenvolupament de la seva activitat amb normalitat, eficàcia i eficiència".
La Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) ha advertit als propietaris dels tres vaixells tonyinaires que pesquen per al Grup Balfegó que si no s'avenen a negociar el seu retorn a l'entitat s'exposen a rebre sancions per part de l'administració per incomplir aspectes de la normativa com la declaració de les seves captures a la llotja. L'entitat vol que els armadors, als quals reclamen 74.000 euros de quotes de l'últim any, seguin a la taula de negociacions per tancar un nou pacte que reconegui les peculiaritats de l'activitat de les granges de tonyina. La Direcció General de Pesca continua mediant entre les dos parts i busca una sortida que eviti la judicialització del conflicte.
El propi Grup Balfegó ha lliurat a la Direcció General de Pesca un  informe jurídic preparat pels seus advocats, que contradiu les conclusions manifestades pels serveis jurídics de la Generalitat  que donen la raó a la Confraria de Pescadors en el conflicte.respostes a "La Federació Nacional dóna suport a la Confrari..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 157,26 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007