Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

2322 caleros participen del 9N a la Cala

10 . Nov, 2014 a les 14:24
per gfigueres a Ajuntament
2362 reproduccions
2322 caleros participen del 9N a la Cala
L'Institut Mare de Déu de la Candelera va obrir les seves portes amb puntualitat i normalitat davant l'expectació de molts ciutadans el passat 9 de novembre. Una normalitat que es va mantenir al llarg de tota la jornada.

A l'Ametlla de Mar 2322 caleros i caleres van participar del 9N. D'aquestes 2038 van votar sí sí, 116 van votar sí no, 28 sí en blanc, 56 persones van dir no a ambdues preguntes, 15 les van deixar en blanc, i 69 paperetes van incloure's dins de la categoria altres.
"Estem molt contents. Ha estat una jornada pacífica, tal i com nosaltres havíem demanat, com sempre fa el poble català. La participació aquí al poble ha estat bastant elevada amb 2322 votants, i el més important, on 2038 han dit sí sí. Crec que aquest resultat referma el nostre posicionament de continuar treballant perquè el poble català sigui lliure el més aviat possible", valorava Mari Carme Martí, Regidora de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar des de CIU.

Podeu veure les imatges aquí: http://www.ametllamar.cat/lacalartv/entrada/2014/11/10/2322-caleros-participen-del-9n
Jordi Gaseni, des d'ERC: "hem d'interpretar com a bons els resultats que s'han obtingut i hem de continuar amb pas ferm per aconseguir l'objectiu que ens hem marcat. Un objectiu de benestar futur del poble de Catalunya. Després de molts anys, dècades, és indubtable que  per aconseguir-ho necessitem la independència del nostre país".
Marta Font des del PP: "aquestes 2322 persones que van anar a votar ho van fer de forma pacífica, amb respecte i una bona participació. També respectem aquelles persones que van decidir no anar a votar. Per la nostra banda, hem de dir que ens hagués agradat una entesa entre el Govern de l'Estat i el de la Generalitat. Pensem que així la democràcia hagués guanyat encara més. I aquesta nova etapa que s'ha obert aquest 10N esperem que vagi acompanyada de diàleg i que s'escolti la veu del poble".
Des l'ANC el coordinador local, Vicenç Margalef, va subratllar que "en definitiva hem donat una lliçó al Govern espanyol desafiant-lo i anant a votar. Veiem que el procés va endavant i crec que la gent està prou motivada per emprendre unes eleccions plebiscitàries. Aquest 9N ha estat un baròmetre per conèixer amb xifres el nombre de gent que veu amb bons ulls la independència".
I és que l'Institut Mare de Déu de la Candelera va obrir les seves portes amb puntualitat i normalitat davant l'expectació de molts ciutadans.
"Veure tanta gent esperant-se per votar t'omple de joia. És una festa democràtica a la qual la gent a respòs gaudint de la  llibertat d'expressió, que no vol dir altra cosa que poder votar, poder decidir sobre el futur de Catalunya. A més aprofito per remarcar que tots els col·legis electorals, centres on s'han ubicat les urnes, s'han obert amb normalitat a les TE i això demostra que tant al Territori com a l'Ametlla de Mar, en concret, s'ha estat a l'altura", explicava Joan Pere Gómez i Comes, Coordinador Territorial del procés participatiu a primera hora del 9N.
Per la seva part Víctor Borràs, Coordinador local del procés afegia que "ha estat espectacular veure tanta gent participant des de ben matí. Això s'havia de veure i viure per sentir què representa. Molt contents pel treball també dels voluntaris que des de els 7:30h que estaven al centre. Finalment s'ha pogut votar i amb un ambient festiu i pacífic". I és que una altra de les xifres rellevants de la jornada és la quarantena de voluntaris i voluntàries que van convertir la Cala amb uns dels municipis de les Terres de l'Ebre amb un gruix més important de voluntariat.
Es van fer cues tant dins com fora de l'Institut. Dins, especialment a la Mesa 4 (González-Moreno) on es van concentrar els caleros i caleres amb els cognoms Marsal, Martí, Llambrich, Llaó, entre d'altres, habituals al municipi. I fora, molts ciutadans van signar per denunciar a instàncies internacionals el posicionament del Govern espanyol vers el dret a decidir dels catalans.
Una altra qüestió a destacar és que l'Ametlla de Mar, municipi de segones residències, es va trobar amb molts ciutadans amb un empadronament al municipi però que l'adreça del DNI no corresponia a l'Ametlla i no van poder votar.
Per cert, recordar que tos aquells que no van poder votar el 9N ho podran fer fins al 25 de novembre a la Delegació del Govern de la Generalitat  a les TE a Tortosa.


respostes a "2322 caleros participen del 9N a la Cala"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 815,10 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007