Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Presentat el referèndum per la sobirania del 12 d'octubre a l'Ametlla de Mar

08 . Oct, 2010 a les 13:14 | 00:04:17
per gfigueres a La notícia del dia
2778 reproduccions
L'objectiu d'aquesta xerrada, segons els President de La Cala Decideix , Vicent Margalef, a més de presentar la pròpia consulta, era explicar als caleros el perquè de la realització del referèndum i cridar-los a la participació. Segons Margalef s'espera que la gent de la Cala es mobilitzi en la consulta popular del 12 d'octubre. Segons Vicent Margalef, "hem d'anar tots a votar. Una fita com aquesta es molt important per al poble de La Cala. En lloc del dia de la hispanitat, a casa nostra serà el dia de la catalanitat. A més aquí sempre hem tingut molt amor propi a l'hora d'anar a votar, amb participacions molt altes. Per tant jo confio en que la gent de La Cala aniran a votar massivament i que hagi un percentatge molt elevat".

Per la seva part, Jordi Fàbrega de Decidim. Cat va explicar que el procés cap a la Independència de Catalunya ja ha començat. Per a Jordi Fàbrega, "en un país sotmès com el nostre en el que el dret a l'autodeterminació no es reconegut per l'estat espanyol, un estat poc democràtic, ja que la majoria d'estats del mon reconeixen a les nacions sense estat i poso com a exemple el Canadà amb el Quebec que sempre que vol pot fer un referèndum d'autodeterminació. En porten dos, els han perdut i no passa res. Mentre, aquí, la constitució espanyola que es aquesta bíblia intocable no o permet i a sobre a nosaltres no se'ns deixa ni opina com a poble amb una cosa que en diem dret a decidir i que es tracta de que volem decidir sobre el nostre futur".

Per la Seva part el diputat convergent Josep Rull, creu que a més d'un dret, es una obligació decidir un nou futur per una nació. Segons Josep Rull, "som una nació i tenim dret a decidir i aquest es l'element bàsic i rellevant. Les Regions i les províncies no decideixen, però les nacions si. El dia 12 la cala farà un acte de dignitat nacional i sobre tot de democràcia. Hi ha algú a qui li fa por aquesta democràcia i que els pobles pacíficament i democràticament, li fa por. Nosaltres considerem que no és només un dret, sinó una obligació. Es un dret democràtic i la sobirania ha de portar el progrés a Catalunya".

Joan Tardà, diputat republicà a Madrid va dir que en alguns moments se català es difícil, però mai havíem estat tant a prop. Per a Joan Tardà, "les consultes populars  a reu del país, han estat un exercici de gimnàstica sopranista. Si no hi hagués mobilització, no podríem dir que estem prop de poder exercir el dret a l'autodeterminació. Històricament els drets no te'ls regalen, s'han de conquerir i gràcies al conjunt d'exercicis de democràcia participativa, ara, el catalanisme polític està en condicions de fer el pas endavant".

Recordem que dimarts vinent dia 12 d'octubre, dia del referèndum, a la sala de la SCER hi haurà dues urnes que recolliran el vot dels ciutadans de nou del matí a vuit del vespre. Tenir més de 16 anys, estar empadronat a l'Ametlla de Mar, portar el DNI, passaport o NIE, aquests són els requisits que hauran de complir tots aquells caleros que vulguin participar en el referèndum per la sobirania catalana.
Alguns dels caleros ja han votat de manera anticipada en les urnes col·locades a peu de carrer que la Plataforma ha posat a La Diada dels Fideus Rossejats, a l'Arrossejat, l'Aplec sardanista i, per suposat, per la Diada de Catalunya. A més, aquests dies la Cala Decideix té una urna de recollida del vot anticipat al cantó entre el c/Andreu Llambrich i el St Joan, el conegut popularment com els quatre cantons. D'altra banda, aquest dissabte també estaran al mercat municipal.

Finalment, tots aquells ciutadans que es vegin impossibilitats per anar a votar el proper dimarts un fedatari els pot passar a recollir el vot a domicili.respostes a "Presentat el referèndum per la sobirania del 12..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,96 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 57
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007