Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Fem Memòria al Centre d'Interpretació de l'Ametlla de Mar

13 . Oct, 2010 a les 14:12 | 00:02:49
per gfigueres a La notícia del dia
2455 reproduccions
Aquesta mostra ubicada en el marc de la recuperació de la memòria històrica pretén apropar aquests fets històrics de la mà de persones anònimes que ens mostren la cara més quotidiana de la guerra civil espanyola. Són fotografies heretades dels avis, dels oncles o dels pares que van ser enviades a la família des del front; així com també del dia a dia de les dones, mares o fills que sobrevivien als bombardejos i a les restriccions als pobles i a les ciutats. En aquest sentit, es tracta de documents valuosos, tant pel valor sentimental que tenen, com pel fet que la fotografia era encara un bé escàs, més encara en aquells anys de penúria i dificultats.
"Aquesta exposició el que vol és mostrar els fets d'un temps però a partir de les memòries individuals. A partir de la gent anònima, que és la que al final acaba fent història, exposar les situacions d'un temps que tenen molta força i que, a més a més, han marcat molt. Tot emmarcat en la recuperació de la memòria democràtica", va explicar Hortènsia Grau, antropòloga i directora dels Serveis Territorials del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació que va ser una de les encarregades de presentar la mostra al CIP de l'Ametlla el passat dissabte 9 d'octubre.
Per la seva part l'historiador local, Xavier Figueres va remarcar la importància d'aquesta exposició per mostrar el drama humà d'aquest període històric: "aquesta exposició ens invita a buscar que havia més enllà de la guerra, tot un drama humà, els canvis de comportament social, els canvis de moneda, de vestits, etc. És a dir, totes les situacions que van fer canviar el moment històric, aquell temps i aquell país respecte els moments anteriors".
L'exposició està organitzada pel Museu Nacional d'Art Contemporani (el MNAC), el Periódico de Catalunya i el Memorial Democràtic. A més compta amb el suport del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat
Aquesta mostra que ha arribat al Centre d'Interpretació gràcies al treball de l'associació la Cala Cultura i de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar es podrà visitar fins al 30 d'octubre de dilluns a divendres de 10:00h a 13:00h de la tarda, i els dissabtes de 17:30 a 20:30h del vespre.


respostes a "Fem Memòria al Centre d'Interpretació de l'Amet..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,15 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007