Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició migdia

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Pas endavant al Pla de Millora Urbana Roques Daurades 2

08 . Mar, 2013 a les 13:25
per gfigueres a La notícia del dia
2265 reproduccions
Un dels punts destacats del Ple del d'ahir va ser l'aprovació de la presa de raó de la conformitat amb el text refós del Pla de Millora Urbana del sector Roques Daurades2. Un punt aprovat amb el vot a favor de CiU i PP i el vot en contra d'ERC i PSC.
El Ple de dimarts 5 de març va ser un ple de pur tràmit on cal destacar la presa de raó de la conformitat amb el text refós del Pla de Millora Urbana del Sector Roques Daurades 2. Un punt aprovat amb el vot a favor de CiU i PP, i el vot en contra d'ERC i PSC. D'altra banda, des de l'equip de govern es va donar compte de l'informe de la Intervenció General de l'Ajuntament sobre l'execució del Pla d'ajust amb data de 30/4/2012. També es va donar compte de la Intervenció General de l'Ajuntament sobre pagaments pendents i obligacions pendents de reconèixer, exercici 2012.
"Pel que fa al text refós del Pla de Millora Urbana del Sector Roques Daurades 2 es dóna conformitat al que s'especifica al POUM. Per tant, s'allibera la Punta de Bon Capó dels prop de cent habitatges previstos a l'anterior pla. A més, també es redueix en més de cent habitatges l'altre sector. Per tant, hem d'estar satisfets de poder mantenir aquesta zona verda que forma part de la façana marítima del municipi",  remarcava Antoni Montagut, portaveu de l'equip de govern. A més, Montagut destacà: " també hem informat sobre el Pla d'Ajust aprovat  a l'abril. Cada tres mesos es mostraran els resultats d'aquest seguiment".
Per la seva part, Jordi Gaseni, des d'ERC, mostrava la seva disconformitat amb el Pla de Millora Urbana de Roques Daurades 2. "Aquest Pla de Millora aprovat per CiU i el PP creiem que la única millora serà pel propietari d'aquesta finca. És a dir, podrà construir uns 16 habitatges a la Punta de Bon Capó i uns 270 habitatges a la banda del darrera. Des d'ERC creiem que suposarà un greu impacte  a la morfologia de la costa sud de la Cala i que serà un greu perjudici", remarcava Gaseni.
"Avui ha estat un punt de tràmit. Un dels punts destacats ha estat el referent a Roques Daurades 2. Hem votat en contra perquè creiem que s'hagués pogut canviar la tipologia d'habitatges, però des l'equip de govern s'ha volgut mantenir l'edifici amb prop de 300 habitatges. Cosa que destrossarà tot l'entorn. A més, de  les cases a la Punta que s'haguessin pogut eliminar", subratllava Antonio Espuny des del representant del PSC. Espuny  afirmava també que "per altra banda ens han rendit compte dels diners que a finals del 2012 es devien. I a part, del deute reconegut de 18 milions d'euros, més la residència que se'n va als 24, ara sabem que a finals del 2012 se'n van sumar 9 més".
"Ha estat un pla de tràmit però destaquem el Pla d'Ajust ja que la part financera és la que està més delicada. La intervenció ha fet un informe del Pla d'Ajust aplicat el 2012. Per tant, és tot provisional per anar seguint i donar informe a l'Estat, ja que en certa manera estem intervinguts, hem d'informar de l'evolució de les despeses i ingressos. Ara, hi ha una base fonamental. Fins que no es liquidi el 2012 tot és molt aproximat. Per tant, esperarem per fer balanç al tancament pressupostari del 2012", explicava des del PP, Joan Font.
Destacar, també,  que és va aprovar per unanimitat la desestimació de la reclamació de responsabilitat patrimonial instada per la companyia mercantil Port Olivet 2001, SL en data 09/11/2011, pels suposats danys i perjudicis derivats de l'alteració de les condicions d'urbanització i edificació del sector G-5 "Port Olivet" en el POUM. Aquest és un tràmit administratiu necessari segons el Comitè Jurídic Assessor de la Generalitat. I és que primer cal que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya resolgui el contenciós administratiu iniciat pel recurs de la companyia mercantil Port Olivet 2001 abans de parlar de cap tipus d'indemnització.
D'altra banda, es va aprovar per unanimitat de totes les forces polítiques del plenari el pla INUNCAT  a l'Ametlla de Mar. Un pla que determina les zones inundables del municipi i com actuar en cas d'inundació.


respostes a "Pas endavant al Pla de Millora Urbana Roques Da..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 140,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 107
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007