Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Ple

01 . Feb, 2013 a les 12:58
per otomas a La notícia del dia
2597 reproduccions
Un dels punts  destacats del ple d'aquest dimecres 30 de gener ha estat l'aprovació inicial del projecte d'obres "Modificat núm. 4-2ª fase de la nova carretera d'accés Sud a l'Ametlla de Mar". Per tant, es posa fil a l'agulla perquè aquesta carretera sigui una realitat després de molts anys. Recordem que es tracta d'una via d'evacuació en cas d'emergència nuclear. Una prova d'aquesta voluntat és que ja s'ha determinat un pressupost de prop de 2 milions euros. En aquest primer pas, a més s'han determinat prop de 26.000 euros per realitzar  les expropiacions pertinents. L'aprovació d'aquest punt va ser possible pel vot positiu de CiU, el PSC i PP. Els republicans es van abstenir.
També es van aprovar al plenari, per unanimitat, la Modificació puntual del Pla d'ordenació urbanística municipal en l'àmbit del sector PAU Roques Daurades, i la Modificació puntual del Pla d'ordenació urbanística municipal en l'àmbit del sector E, Ribes Altes segona fase, per refondre el Pla Parcial antic amb el POUM.
Finalment, un dels punts destacats del ple va ser la ratificació de la declaració de sobirania del poble de Catalunya i el procés de transició nacional aprovada al Parlament el passat dimecres, 23 de gener. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor de CiU i ERC. Els populars van trencar al disciplina de vot del partit i van votar de manera individual. Els tres regidors es van abstenir. Pel que fa al representant socialista, Antonio Espuny,  va votar no a la declaració sobiranista.
Antoni Montagut, portaveu del Govern Municipal: "hem aprovat de forma inicial el projecte d'obres de la carretera de l'accés sud. La carretera que d'evacuació en cas d'emergència nuclear, en el marc del PENTA, que s'havia de fer des del 1990.  Li hem donat el tret de sortida amb un pressupost de prop de 2 milions d'euros. A més, hem aprovat també les expropiacions per les que hem destinat 26.000 euros. Un altre punt significatiu ha estat la ratificació declaració de sobirania del poble de Catalunya i el procés de transició nacional aprovada al Parlament .
"Ha estat un ple purament de tràmit. Potser el que destaquem és la carretera per la costa, pel tema del PENTA. Un projecte que va ser molt de temps paralitzat. En una primera fase es va executar amb el nostre projecte,  i va continuar Antonio Espuny com a alcalde. Per tant, ja es hora que s'hagi iniciat l'execució d'aquest tram. L'altre punt és la declaració de sobirania i el dret a decidir. Nosaltres tot el que són fets identitaris ho votem individualment i ens hem abstingut. Som respectuosos amb la declaració del Parlament, que és democràtica i legítima però que no compta amb valor jurídic" remarca des del Partit Popular, Joan Font.
Jordi Gaseni, regidor d'ERC: "jo destacaria dos punts. Una la ratificació del suport a al declaració de sobirania del Parlament, amb la qual des d'ERC estem molt satisfets. I l'altre punt  a destacar és la carretera de la costa per la qual ens hem abstingut. Hem optat per aquest posicionament perquè, d'una banda, creiem que és important que hi hagi una via d'evacuació en cas d'emergència nuclear. Però, de l'altra, veiem una mica delicat que la carretera passi per un seguir de terraplens a l'altura de l'Estany Podrit. Per aquest motiu ens hem abstingut i preguem a l'Ajuntament que tingui en compte aquesta qüestió i minimitzi l'impacte mediambiental".
"Ha estat un ple de tràmit. Els punts importants pel poble els hem aprovat pràcticament per unanimitat. Després s'ha volgut presentar la proposta de la declaració de sobirania aprovada al Parlament. A nivell personal el meu vot ha estat no. No perquè no estigui d'acord amb el dret a decidir sinó perquè crec que de la manera que s'està portant s'està induint a un determinat posicionament a les persones", subratlla Antonio Espuny, es el regidor del PSC.
En aquest ple previ a les festes majors de la Candelera 2013 es va lliurar el programa de festes a tots els regidors.


respostes a "Ple"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

ple

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 673,54 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 133
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007