Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Bon Repòs centra el ple

06 . Jun, 2012 a les 13:11 | 00:04:42
per gfigueres a La notícia del dia
2039 reproduccions
Tot i que el ple del 30 de maig va ser de tràmit, el primer punt de l'ordre del dia, sobre la modificació del Pla d'ordenació urbanística municipal en l'àmbit del "PMU Bon Repòs" va centrar el debat. Des de l'equip de govern es va sol·licitar el canvi d'usos de l'edifici de l'Hotel Bon Repòs per evitar una escletxa en l'acord del conveni que podria fer que la família Pérez-Vila el pogués enderrocar en un futur. Els usos seran educatiu, sanitari, assistencial, cultural i esportiu. Una modificació aprovada al plenari amb els vots a favor de CiU, l'abstenció d'ERC i els vots negatius del PP i PSC. Aquest punt va fer despertar antigues friccions sobre el consens en les negociacions de l'equip de govern amb la família Pérez-Vila.

"En aquest punt hem aprofitat per criticar el conveni. Un conveni que ens sembla desastrós pel nostre poble. Primer, perquè hi havia alternatives més positives, i segon, perquè ens toca pagar cent milions, de les antigues pessetes, per tancar quatre anys abans del que preveien els propietaris l'Hotel. Nosaltres creiem que potser era millor poder pagar els llibres dels alumnes de la nostra escola i institut", subratlla el portaveu del PSC, Antonio Espuny.

Per la seva part, Joan Font, des del PP, també va criticar el conveni. " No ens convenç aquest conveni. Creiem que l'Ajuntament va negociar a la baixa per por a que s'enderroqués. Nosaltres creiem que s'hagués d'actuar d'una altra manera. Primer remarcar que l'Hotel, és de la família Pérez-Vila i no del poble. A més, s'hauria d'haver fet una tassació a través de la Generalitat, s'hagués tingut de buscar el consens de les forces polítiques i vives del municipi, i, finalment, s'hauria d'haver fet una consulta al poble per saber la seva opinió sobre el conveni", explica Font

Des de CiU, l'equip de govern va respondre argumentant que a l'inici de les negociacions del Parc del Bon Repòs; totes les forces polítiques van reafirmar-se en que volien l'hotel i la zona verda pel poble. I, per tant, segons l'equip de govern, l'Ajuntament ha complert amb aquesta voluntat ja que el canvi d'usos garanteix impossibilitar un possible enderroc de l'edifici de l'hotel en el futur.

L'altre punt destacat de la jornada, aprovat per unanimitat, va ser l'aprovació inicial de l'alteració de la qualificació jurídica de la parcel·la resultant número 72 del sector 22b1, on anirà la comissaria dels Mossos d'Esquadra, que canvia de demanial a patrimonial. "Els dos punts destacats del ple, que ha estat de tràmit, han estat el punt sobre la modificació dels usos de l'edifici de l'Hotel Bon Repòs que evitarà la possibilitat d'enderrocament i el pas endavant per la comissaria dels Mossos, amb l'aprovació inicial de l'alteració de la qualificació jurídica de la parcel·la, on s'ubicarà, per cedir-la a la Generalitat perquè es pugui construir", va explicà Antoni Montagut, portaveu del govern.

Per la seva part Jordi Gaseni d'ERC, al torn de precs i preguntes, va preguntar per com afectaria el pla d'ajust a la contractació habitual pel període estival. Des de l'equip de govern, el regidor de Turisme, Vicent Martí, va respondre que "l'Ajuntament a Turisme no contractarà més gent, però, tot i això, es farà un esforç per ampliar l'horari d'atenció al públic de l'oficina de turisme".
"Hem preguntat a l'equip de govern com afectarà el pla d'ajust a la contractació de gent pels serveis per aquest estiu i ens han dit que no podran contractar a ningú. Suposo que és perquè no poden després d'una mala gestió que ha acumulat deu milions d'euros de deute. Des d'ERC estarem atents perquè es garanteixin els serveis de salut i seguretat, entre d'altres serveis bàsics", exposà Gaseni. D'altra banda, el portaveu d'ERC va traslladar la preocupació d'alguns veïns sobre la continuïtat del servei SUM i les negociacions dels Mercadona. Joan Font, del PP, també va sumar-se a la inquietud pel servei municipal d'ambulàncies. El regidor de Gestió del Territori, Rubén Lallana, i Mari Carme Martí, regidora de Sanitat, van respondre que ambdós punts segueixen el seu curs i que mai s'han posat en qüestió.


respostes a "El Bon Repòs centra el ple"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 703,88 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 214
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007