Màx: º C, mín: º C

En directe

Àgora

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La pescaturisme a debat

04 . Mar, 2013 a les 13:32
per otomas a La notícia del dia
2410 reproduccions
Qui ha de gestionar la promoció de l'activitat de pesca turisme? Com aquesta s'encaixarà en la rutina diària de l'activitat pesquera? Aquestes són algunes de les qüestions que van sorgir del debat sobre la pescaturisme arran de la Jornada que es va realitzar el passat divendres 1 de març, a l'Escola Nàuticopesquera de Catalunya ubicada a l'Ametlla de Mar. Al llarg del matí es van realitzar les  ponències: "marc legal i situació actual", a càrrec d'Alfons Beltran, professor de l'Escola de Capacitació Nauticopesquera, la ponència de la mà de Frederic Valls, director de l'Escola, titulada "models d'explotació i activitats", i la ponència sobre "interpretació del patrimoni marítim" a càrrec de Miquel Martí, director del Museu de la Pesca de Palamós.

En aquesta jornada van participar professionals d'empreses turístiques de l'àmbit marí, estacions nàutiques i empreses de gestió turística, i representants de confraries de pescadors i armadors.

La pescaturisme, regulada per la Generalitat per decret l'any 2012, té com a fita permetre al sector de la pesca, del marisc i de l'aqüicultura assolir una diversificació i millora econòmica, la promoció dels seus productes i, alhora, l'apropament a la ciutadania des de diferents perspectives, com ara la cultural, la gastronòmica, la tecnològica o la social.

Frederic Valls director de l'Escola de Capacitació Nauticopesquera, apunta un dels requisits per dur a terme una activitat de pescaturisme de qualitat: "si volem fer unes activitats del valor que volem, de qualitat, cal formar-se per desenvolupar unes tasques que el sector pesquer, avui desconeix o coneix de manera molt bàsica. Aquest és el cas, per exemple, de la interpretació del patrimoni marítim des d'una vessant turística."

Des de la Confraria de l'Ametlla de Mar, Josep Tomàs Margalef fa una valoració positiva però exposa una de els preocupacions del sector pesquer: "tenim una sola preocupació. No volem que s'aprofiti aquest canal perquè s'introdueixin elements estranys. I, per tant, els beneficis que en principi han d'anar a complementar l'activitat pesquera no acabin perjudicant a les embarcacions. Per tant, cal que aquestes activitats siguin nostres i organitzades pel propi pescador".

Per la seva part, des de la vessant turística,  Joan Albert Campos, president de l'Estació Nàutica Costa Daurada, considera que el sector pesquer i el turístic estan condemnat a entendre's pel bé comú: "al debat s'ha posat de rellevància els dos posicionaments, el del sector turístic i el dels sector pesquer. Crec que estem condemnats a entendre'ns i estic segur que farem un producte innovador i que ampliarà les possibilitats pels turistes de la Costa Daurada i l'Ametlla de Mar. Crec que aquest producte té un gran futur."

"Valorem molt positivament aquesta iniciativa. Una activitat vinculada als ports, a l'activitat pesquera, i que d'alguna manera la pescaturisme pot ser un revulsiu de millora per al propi sector", subratllava Miquel Martí, director del Museu de la Pesca de Palamós.

Els dies 2 i 3 de març és realitzà una segona jornada sobre pescaturisme amb una vessant més formativa destinada al sector pesquer a l'Ametlla de Mar. De fet, des de la Direcció General de Pesca està previst realitzar vuit jornades formatives al llarg del litoral català fins a aquesta propera primavera.


respostes a "La pescaturisme a debat"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 955,70 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007