Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Èxit de la Jornada Tècnica de Pesca

19 . Jun, 2014 a les 14:39
per gfigueres a La notícia del dia
2889 reproduccions
Dissabte passat dia 14 de juny va tenir lloc a l'Ametlla de Mar la 2a Jornada Tècnica de Pesca organitzada per l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya en el marc de les Jornades gastronòmiques del Peix Blau.
L'escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya va acollir ponències i taules rodones, totes elles relacionades amb el sector pesquer i va comptar amb una important representació de les confraries de pescadors de Catalunya, de l'administració pesquera catalana i del govern, així com també d'altres sectors com l'universitari, l'aqüícola o el turístic.
Àngela Seira, subdirectora General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, va explicar el nou procediment de participació per a l'elaboració del programa operatiu que ha de permetre al sector pesquer accedir al nou Fons Europeu del Mar i la Pesca(FEMP).
Josep Margalef, xef del Restaurant Molí dels Avis, va explicar l'experiència del taller de peix a les escoles i Pasqual Chacón, president del GALCE, va explicar la promoció del peix de llotja als restaurants.
Una de les taules més interessants fou la del pesca Turisme i el Turisme Pesquer, que va comptar amb Frederic Valls, director de l'Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, que va fer una exposició de la situació d'aquestes experiències a Catalunya. Antoni Abad, president de la Confraria de Pescadors de Roses,  va explicar l'experiència en pesca turisme al seu port, i l'armador cambrilenc Josep Pijoan Jr. va exposar les seves experiències amb la seva embarcació. En aquesta mateixa taula, Agustí Bertomeu va parlar de les actuacions de promoció turística relacionades amb l'aqüicultura que s'han encetat en els darrers anys a les badies del Delta de l'Ebre.
Itziar Segarra i Pilar Todó, tècniques de la Direcció General de PESCA I Afers Marítims de la Generalitat, foren les encarregades de desenvolupar l'anàlisi del DAFO encomanat per la Generalitat d'un estudi de planificació estratègica  que ha avaluat les Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats del sector pesquer.
El resultat d'aquest anàlisi va ser debatut en una taula rodona amb diferents elements de la cadena de comercialització del peix, amb Ramon Margalef, com a representant de la confraria de Pescadors, Vicent Martí com a armador, Pere Vilardell com a majorista, Jordi Marsal com a minorista i Teresa Domènech com a consumidora.
L'acte fou inaugurat per l'alcalde Andreu Martí i  clausurat per Jordi Ciuraneta, director General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, el qual va destacar la importància de jornades com aquesta, i va afegir que "valorem molt positivament la jornada i hem pogut visualitzar que necessitem fer més jornades d'aquest tipus. En primer lloc perquè nosaltres necessitem explicar tot el que fem i en segon lloc  perquè ha estat molt participativa i es pot comprovar amb l'actitud del sector i de tots els elements que participen a les diverses taules. Això crec que és d'una gran riquesa i que ens dóna el màxim d'informació possible per a poder prendre decisions".
L'acte va comptar amb la presència, entre d'altres, dels presidents territorials de les confraries de Girona i Tarragona, Antoni Abad i Eusebi Rosales respectivament, del president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, Eusebi Esgleas, dels presidents de les Confraries de Pescadors de l'Ametlla de Mar, Janet Llambrich, Palamós, Francesc Benaiges, Vilanova i la Geltrú, Miquel Illa, de Deltebre, Josep Lluís Casanova o de l'Ampolla, Josep Molina, a més del president del Clúster aqüícola de Catalunya, Cristóbal Agullera i representants de l'Associació d'Aqüicultura de Catalunya i d'altres entitats relacionades amb el sector pesquer i científic com l'Institut de Ciències del Mar.


respostes a "Èxit de la Jornada Tècnica de Pesca"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,61 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 89
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007