Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Confraria de l'Ametlla de Mar, la primera en adherir-se a l'acord de millora de la gestió pesquera

12 . Des, 2013 a les 13:58
2906 reproduccions
El dimarts dia 10 de desembre es va signar a la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar el primer dels contractes programa que ha de permetre l'impuls del sector pesquer català i la modernització de la seva gestió. L'acord el van signar el president de Ports de la Generalitat i secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, el director general de Pesca i Afers Marítims del Departament d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, i el patró major de la Confraria de pescadors de l'Ametlla de Mar, Joan Llambrich.

Aquest contracte programa permetrà la millora de l'eficiència de la llotja de peix, l'optimització de l'espai portuari i el control de la traçabilitat del peix alhora que es reforçaran els serveis d'inspecció. El finançament de l'acord signat anirà a càrrec de l'empresa pública  Ports de la Generalitat que destinarà un milió d'euros al global de les confraries de pescadors catalanes amb llotja de venda de peix.

Ricard Font, president de Ports de la Generalitat i secretari d'Infraestructures i Mobilitat, explicava que, "l'objectiu fonamental és la millora de la productivitat, l'eficiència i la competitivitat de la Confraria de l'Ametlla. En aquet sentit, des de Ports de la Generalitat facilitem un contracte programa que ha de permetre, a partir de la fixació d'uns objectius, veure si en aquests dos anys som capaços de millorar els resultats de la confraria".

Pel que fa a la Confraria de pescadors de l'Ametlla de Mar, mitjançant aquest contracte, es determinarà la quantitat a percebre en funció dels objectius i dels indicadors establerts , tot i que es calcula que la quantitat a ingressar pot estar al voltant dels 75.000 €. Aquest ajut equival al 50% de la taxa TAC-4 que Ports de la Generalitat ingressa sobre la facturació anual de peix que es comercialitza a través de la llotja. Els objectius es complementaran amb una aportació de la pròpia Confraria de Pescadors de 15.000 € més.
Per a Janet Llambrich, president de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar, "després de la nostra haurien de venir la resta de confraries i permetre modificar amb voluntat de millora tota la feina que s'ha fet tots aquests anys i poder donar un pas endavant. Nosaltres ja hem donat el primer pas i treballar tots plegats des de la Junta i seguir treballant. Espero que al darrera vinguin la resta de confraries".
Aquest acord contempla un període de dos anys, fins al 31 de desembre de 2015. Les principals actuacions a desenvolupar per Ports de la Generalitat i la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, d'acord amb els programes de millora són:

· Elaboració i execució de propostes de programes de millora per a la Confraria de pescadors de l'Ametlla de Mar
· Creació d'una comissió de seguiment i control del compliment dels compromisos adquirits per les parts dins dels programes de millora
· Realització d'un programa formatiu a través de cursos i jornades tècniques amb l'objecte de millorar i ampliar la capacitació empresarial del sector pesquer calero.

Jordi Ciuraneta, director General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, explicava el perquè  la confraria calera fos la primera en signar, "donat que tant el secretari com el president i el cabildo de la confraria ho van veure com una iniciativa important i es van posar mans a l'obra per a tirar-ho endavant. Aquest projecte és de qualitat, de traçabilitat i de millora de condicions de comercialització que han de fer més competitives a les confraries".

Si parlem d'actuacions concretes, La Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar pretén aplicar millores tecnològiques a la venda del peix, amb la introducció del codi de barres com a element de traçabilitat, qualitat i seguretat sanitària del peix de l'Ametlla de Mar, implementació que obligarà a millores i modificacions de les actuals instal·lacions.

A més, s'ha fixat com a objectiu reduir les despeses de producció de la fàbrica de gel, l'augment de la venda de peix on line i la implantació de la guia de bones pràctiques en els vaixells.


respostes a "La Confraria de l'Ametlla de Mar, la primera en..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 752,09 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 122
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007