Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Confraria de l'Ametlla de Mar es suma al front comú contra la llei de pesca sostenible

11 . Feb, 2011 a les 10:00 | 00:02:14
2434 reproduccions
El projecte de llei sostenible presentat pel Ministeri de Mediambient té com objectiu reforçar la sostenibilitat de la pesca, el comerç responsable i la lluita contra la pesca legal. Però, sorprenentment, d'altra banda, el projecte de llei proposa la no obligatorietat de comercialitzar el peix a través de les llotges. Una qüestió que ha posat en peu de guerra a les Confraries de tot l'Estat Espanyol. A Catalunya, en concret, un 70% dels ingressos de les confraries prové de la recaptació a les llotges. Des de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar es veu aquest projecte de llei com una amenaça no només econòmica sinó que afectarà a la traçabilitat del producte i als requisits sanitaris que actualment compleix el peix de la Cala que es ven a la llotja.
Per aquest motiu, la Confraria de l'Ametlla de Mar s'ha sumat a la reivindicació de les confraries catalanes i espanyoles per frenar aquest projecte de llei que preveu substituir la llei de pesca marítima del 2001.

"En aquest punt hi ha un enfrontament molt fort amb l'Estat. Des de les Confraries de Pescadors estem lluitant, hem tingut diverses reunions per poder solucionar aquesta qüestió; perquè sinó suposaria acabar amb tot el que representa la llotja en quant a sanitat, etiquetatge, mides, entre moltes altres qüestions", va explicar Josep Tomàs Margalef, Secretari de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar.

Una de les solucions que es plantegen les confraries per fer front a la nova legislació és la creació d'una associació de llotges pesqueres; així ho va explicar el president de la Federació de Confraries de Pescadors de Tarragona, Josep Molina, a diversos mitjans de comunicació aquesta setmana.

D'altra banda, el projecte de llei de pesca sostenible tampoc satisfà als ecologistes que demanen la creació d'àrees marines reservades i un control més elevat de la pesca esportiva.


respostes a "La Confraria de l'Ametlla de Mar es suma al fro..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 734,47 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007