Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Sant Pere, tradició i festa a la vora de la mar

04 . Jul, 2012 a les 11:15 | 00:25:34
per gfigueres a La notícia del dia
2380 reproduccions
El dia 28, l'Ametlla de Mar tornà a recuperar les revetlles, en aquest cas, les de Sant Pere. I és que es donava el tret de sortida a les festes en honor de Sant Pere Pescador organitzades per la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar. La cita com sempre, al port pesquer, on els joves caleros van poder gaudir del concert de rock amb el grup local DER-ANGËDS. I després continuà la música amb tres dj's locals, i cervesa de franc, obsequi de la Taverna del port, Can Paco.

"Tot ha anat molt be. Del que es tracta es que puguem fer uns dies de festa i compartir-los amb tot el poble. Són moments difícils pel sector, però hem fet l'esforç d'organitzar la festa, ajustant-nos a un pressupost molt modest, però donant continuïtat a la tradició", explica Janet Llambrich, patró major de la Confraria de Pescadors.

El divendres 29 de juny per la tarda a la llotja, es van lliurar els premis del concurs de Literatura i Dibuix, organitzats per l'Institut Mare de Déu de la Candelera i L'Escola Sant Jordi.
En aquest mateix acte es va fer entrega d'unes plaques als restaurants que compren habitualment a la llotja de la Confraria, com a mostra de reconeixement a l'esforç per oferir peix fresc i de qualitat.

Després va tenir lloc l'acte més solemne de les festes: la missa en honor a Sant Pere Pescador i, a continuació, la processó marítima per les immediacions del port.

A les dotze de la nit, al recinte de la llotja, arribà la revetlla popular amb l'orquestra CAIMAN, sessió que va comptar amb el patrocini de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar.

El dissabte 30 de juny, per la tarda, la festa continuà  amb les festes marítimes, un clàssic de la celebració. Hi va haver la marató popular, curses de natació, barra del cos, curses de bots, i la 8a Lliga de muletes de les Terres de l'Ebre. Per finalitzar la jornada el conjunt CARAMELO va amenitzar la festa a partir de la mitjanit al recinte de la llotja, tot i que el mal temps que es va girar, va escurçar la vetllada..

Les festes van acabar el diumenge 1 de juliol, amb la sardinada popular al matí, i a la tarda, l'espectacle infantil TURUT PALLASSOS amb escuma, al recinte de la llotja.


respostes a "Sant Pere, tradició i festa a la vora de la mar"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,04 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 34
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007