Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Sant Pere 2013, festa i participació vora el mar

02 . Jul, 2013 a les 08:57 | 00:33:16
per gfigueres a La notícia del dia
2257 reproduccions
Durant tres dies, del 28 al 30 de juny, la Cala va estar de festa amb la celebració de Sant Pere.  Des de la Confraria de Pescadors es van  organitzar  una gran diversitat d'actes per a l'ocasió, que com es habitual es celebraren vora el port. Uns actes ens els quals va destacar la gran col·laboració i participació de la gent del poble i de l'Ajuntament. I és que, enguany a causa dels temps difícils del sector pesquer  l'Ajuntament va considerar oportú augmentar el seu suport per tal que el programa d'activitats no perdés força. I així ha estat, durant aquests tres dies, la música, els nanos i gegants, els castellers les activitats marítimes van omplir  de vida el port de l'Ametlla.

Els porxos recuperen el protagonisme
Una novetat destacada d'aquest 2013 ha estat el canvi d'ubicació de les activitats. I és que s'ha recuperat l'espai tradicional de les festes, vora l'antiga llotja, fet que la gent del poble i visitants han valorat molt positivament. "Estem molt satisfets des de la Confraria perquè la veritat es que ha col·laborat i participat molta gent en aquestes festes. La gent del poble i els visitants ens han comentat que recuperar l'espai dels porxos com a centre de les activitats ha estat un encert. A més, he d'agrair el suport de l'Ajuntament en aquestes festes de Sant Pere", valorava Janet Llambrich, president de la Confraria.

Les festes es van encetar amb el concert del grup local DER-ANGËDS i la discoteca mòbil amb els Dj's de l'Ametlla. Dissabte al matí, la sardinada, les curses, i les proves de natació van comptar amb molta participació. Enguany van participar-hi un grup nombrós de nedadors i nedadores del Club de Natació d'Amposta. Aquest any el guanyador de la barra del cos va ser Xavier Margalef Montano que compta amb una llarga experiència ja que s'ha endut la rama en altres ocasions.
Les xarangues i la banda de cornetes i tambors van posar la música, i el color, els gegants i els nanos. A més, els Xics Caleros van aconseguir descarregar el seu primer 4 de 6. També van descarregar un 3 de 6 i dos pilars. D'altra banda, van aixecar dos pilars damunt d'una barca durant la processó de Sant Pere. Per tant, jornada d'èxit per la colla de castellers caleros.

Per la seva part, Eva del Amo, regidora de Festes, manifestava que "han estat unes festes molt encertades. La concentració de les activitats al port dissabte al matí ha fet que hi participés més gent que mai. A més, des de l'Ajuntament s'ha fet un esforç per donar suport a aquestes festes. Els nanos i els gegants, a més, han donat molta vida a la celebració".

Un any més, al recinte de la llotja, dissabte a la tarda va tenir lloc la recepció oficial on es van lliurar els premis del concurs de Literatura i Dibuix que, com cada any, s'organitzen amb la col·laboració de l'Institut Mare de Déu de la Candelera i l'Escola Sant Jordi. El Director General de Pesca, Jordi Ciuraneta, va ser l'invitat d'honor d'aquest lliurament de premis. A més, com és fa habitualment, van donar els premis els representants de la confraria de pescadors amb el seu president, Janet Llambrich, al capdavant. També van lliurar els premis l'alcalde del municipi, Andreu Martí, la directora de l'Escola, Rosa Maria Montseny, i el director de l'Institut, Xavier Sànchez. Després, en el mateix recinte, va tenir lloc la missa solemne en honor a Sant Pere Pescador i a continuació la processó marítima. Una processó que va comptar amb una trentena d'embarcacions i que va aglutinar  una gran expectació des de la balustrada del port. Sant Pere, enguany, va sortir  a la mar a bord de la tonyinera Nova Panchilleta.

Finalment, diumenge, al recinte de la llotja, la gran festa infantil amb l'actuació de TURURUT PALLASSOS escuma van cloure les festes en honor a Sant Pere Pescador.


respostes a "Sant Pere 2013, festa i participació vora el ma..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 721,06 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007