Màx: º C, mín: º C

En directe

Àgora

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El conveni sobre el Bon Repòs centra el ple

25 . Mar, 2011 a les 12:11 | 00:04:13
3080 reproduccions
La ratificació del conveni urbanístic entre l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i  la família Pérez-Vila sobre el Bon Repòs va centrar el debat polític del ple del passat dilluns, 21 de març, a la tarda. El conveni permetrà que l'edifici central de l'Hotel es mantingui en peu en el marc del nou parc públic del Bon Repòs. L'edifici, tot i ser de titularitat privada serà d'ús dotacional. És a dir, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i la família Pérez-Vila decidiran quins usos, culturals, socials o sanitaris, se li donaran a aquest edifici emblemàtic. A més, l'espai del Bon Repòs es convertirà en un 82% en zona verda pública oberta a tots els caleros.

"Al ple el que hem fet és ratificar el conveni amb la família Pérez-Vila. D'aquesta manera garantim que el Bon Repòs sobre al públic amb un 82% de l'espai destinat a zona verda. Aquest conveni també garanteix que no s'enderroqui l'edifici de l'hotel", va explicar Antoni Montagut, portaveu de l'equip de govern.

Des del PSC, Antonio Espuny considera que aquesta conveni significa "un mal negoci pels caleros i les caleres".  El socialista va afirmar que: "amb aquest conveni el permís d'enderroc recau a les mans de la família Pérez-Vila, per deixar de funcionar els propers quatre anys rep com a indemnització 590.000 euros i, a més, la família Pérez-Vila tenia els drets adquirits, per l'anterior Pla General, per la construcció de 140 vivendes i, actualment, l'Ajuntament li transforma en 330".

Per la seva part, Jordi Gaseni, reconeix l'esforç de negociació que ha fet el consistori però considera que la titularitat de l'edifici havia de ser pública. "Amb aquest conveni els caleros no podem gaudir de l'edifici de l'Hotel que queda en propietat de la família Pérez-Vila. Així sempre que s'hagi de prendre alguna decisió en relació a l'Hotel; l'Ajuntament  haurà d'encetar una nova negociació amb la família", va explicar Gaseni.

El popular Ricardo Llaó va mostrar suport al consistori calero. "Creiem que és una fita important pel municipi. Hem tingut alguna divergència per si era el conveni l'instrument idoni per tirar endavant aquest projecte; però en definitiva pensem que és un pas endavant per tots els caleros" va explicar el portaveu del PP.
Finalment la ratificació del conveni es va aprovar amb els vots a favor de CiU, l'abstenció del PP i el vot en contra de socialistes i republicans.

D'altra banda cal destacar l'aprovació  de la cessió dels terrenys al Ministeri de Medi ambient, Medi Rural i Marí per realitzar l'execució de les obres d'arranjament per a la creació del passeig de la Cova Gran; amb el vot en contra d'ERC. A més, es va aprovar la cessió al Ministeri de Medi Ambient dels terrenys afectats per les actuacions d'arranjament de la Cala de l'Estany Podrit amb els vots a favor de CiU, PSC, PP i el vot en contra dels republicans.

Cal destacar, també, que es va aprovar per unanimitat el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i l'Agència Estatal Tributària per tal d'agilitzar els tràmits a l'hora d'oferir el servei de la declaració de la renta que el consistori calero realitza des del 2007.

Finalment, des de l'equip de govern es va lliurar una còpia de l'informe de tancament del balanç econòmic del 2010 on els representants de l'oposició van poder comprovar en xifres el bon estat de salut de les finances municipals, amb un rati d'endeutament del 60%, un estalvi net de 300.000 euros i un romanent de tresoreria de 700.000 euros, sempre a data de 31 de desembre de 2010.


respostes a "El conveni sobre el Bon Repòs centra el ple"

Trinigf
25 . Mar, 2011 a les 19:24

Una pregunta: serà la família Pérez-Vila la que s'encarregarà de condicionar el local apropiadament per al seu ús públic o ho haurà de pagar el poble?

nunus nunus
27 . Mar, 2011 a les 10:57

@Trinigf: Molt m'imagino que acabarà pagant el poble.
La familia Perez-Vila, ha fet un negoci rodó. S'assegura en temps de crisi, de tenir l'hotel ple aquests propers 4 anys i sense cap feina, això si, sense donar llocs de treball per la gen del poble. Clar i no cal dir el negoci que farà, amb les 330 vivendes que després podrà construir!

Trinigf
27 . Mar, 2011 a les 23:09

A veure..., nunus, t'agraeixo molt la resposta, però a mi m'interessaria que m'ho expliqués algú que tingui a veure amb la negociació, tot lo demés és parlar de fogó. Però gràcies.

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 736,49 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 240
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007