Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El plenari aprova la tarifa de fuita de l'aigua

28 . Mar, 2014 a les 13:43
per gfigueres a La notícia del dia
2657 reproduccions
L'aprovació del Pla de sanejament financer del període 2014-2019, i el Pla pressupostari a mig termini del període 2014-2017 varen centrar el debat del plenari d'aquest dijous a la tarda. Dos punts que es van aprovar amb el vot positiu de CiU, el vot negatiu del PSC i ERC, i l'abstenció del PP.
Un altre punt destacat de l'ordre del dia va ser l'aprovació de la tarifa de fuita de l'aigua. Un punt aprovat amb el vot positiu de CiU i PP, i l'abstenció del PSC i ERC. L'aplicació de la nova tarifa de fuita s'aplicarà sempre que es donin consums iguals o superiors a 50m/3 mensuals entre els mesos de maig a agost, i de 35 m/3 mensuals la resta de mesos, el que significarà un estalvi aproximat del 50% respecte a les quantitats que s'han estat pagant fins ara, reducció que assumirà l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar. Tots aquells que s'acullin a aquesta tarifa, ja no ho podran tornar a fer durant els següents 5 anys, ja que es dóna per fet que s'haurà revisat la instal·lació per evitar noves fuites.
"Uns dels punts destacats aprovats han estat el Pla de sanejament i el Pla pressupostari que ens marquen el full de ruta per poder fer les inversions que tenim previstes, fer els pagaments sobre els deutes que tenim i portar l'Ajuntament  a bon port. Un altre tema que hem aprovat definitivament és la tarifa per fuita. D'aquesta manera qualsevol que tingui una fuita ara tindrà una possibilitat d'acollir-se a una bonificació d'aquesta tarifa i no li suposarà un cost tant elevat", explica  Antoni Montagut és el portaveu de l'equip de Govern.
D'altra banda, als precs  i preguntes els portaveus de l'oposició van fer referència a les informacions publicades al Diari Tarragona el passat diumenge sobre un gerent municipal.
Joan Font, és el portaveu del PP: "destacaria dos punts. D'una banda l'actualització del Pla de sanejament i el Pla pressupostari marcats perquè estem intervinguts ja que estem lligats als crèdits que s'han fet per pagar als proveïdors. Una altra qüestió rellevant ha estat la pregunta sobre el cas del gerent municipal sobre el qual no en sabíem res tot i que la denúncia ve de l'any passat. No entenc perquè als membres de la Cala Gestió on som tots els representants dels partits polítics no se'ns va dir res. Encara m'he quedat més sorprès quan li he fet la pregunta al plenari a l'alcalde i no m'ha contestat quan la sabia del dia anterior. Per tant, tinc més dubtes dels que tenia abans".
"Destaquem del ple que aquest Pla de sanejament que han aprovat i constatar que amb quasi set anys que té majoria absoluta CiU hem passat d'un endeutament del 17% al d'avui que estem parlant del 166%. A més, augmenten l'aigua 35 euros a l'any. I per últim creiem que se'ns hagi amagat des del 20 de maig de l'any passat la imputació del gerent de la Cala Gestió i del mateix alcalde és gravíssim", subratlla el republicà Jordi Gaseni.
Des del PSC, Antonio Espuny: "en aquest ple l'equip de govern ha aprovat l'enèsima revisió del Pla de sanejament que cada quatre o cinc mesos l'ha de canviar ja que la realitat se'ls imposa i no poden fer front al deute. D'altra banda, pel que fa a l'aigua nosaltres ja ens vàrem oposar a la privatització del servei. Llavors hem preguntat pel 6 milions i no ens han repòs en què s'han invertit i si s'han invertit en alguna obra. No ens han respòs perquè se'ls han gastat en sous i salaris. També destaquem, igual que els altres grups, el nostre malestar i sorpresa per no saber res sobre la imputació del gerent i l'alcalde en una qüestió que ja s'arrossega del maig de l'any passat".
D'altra banda, es va aprovar per unanimitat el conveni entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Ebre sobre el funcionament del servei d'informació i atenció a les dones corresponent de l'any 2013, i el conveni entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Ebre per la prestació del servei social d'atenció domiciliària.


respostes a "El plenari aprova la tarifa de fuita de l'aigua"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 755,78 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007