Màx: º C, mín: º C

En directe

L'Esport al nostre poble amb amb Francesc Callau

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Cala entre els municipis de les TE amb millor comportament econòmic aquest darrer trimestre

14 . Jun, 2012 a les 09:54 | 00:02:23
per gfigueres a La notícia del dia
1941 reproduccions
La Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV ha presentat aquest matí, a la sala d'actes de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, el Butlletí d'Anàlisi de la conjuntura local de les Terres de l'Ebre corresponent al primer trimestre del 2012.

De les dades exposades per Juan Antonio Duro, Responsable de la Càtedra d'Economia de la URV, es desprèn que el context econòmic de les Terres de l'Ebre continua sent negatiu. Tenint com a exemples més extrems el municipi de la Sènia i el de Deltebre. El segueixen municipis com Sant Carles de la Ràpita, Roquetes i Ulldecona.

"Municipis com el de l'Ametlla de Mar es troba en el grup dels que millor s'estan comportant segons les dades. El cas de l'Ametlla és un cas paradigmàtic de la força que té l'hoteleria per sortir de la situació", ha explicat Juan Antonio Duro, Responsable de la Càtedra d'Economia de la URV. "A més, la reducció de llocs de treball són fruit de l'ajustament públic a causa de la crisi. I per tant, és un fet conjuntural", ha afegit.
Cal tenir en compte, també, que la taxa d'atur aparent, de l'11'5%, és inferior a la mitjana catalana, que és del 12'5%.

A les antípodes de la situació de crisi global al Territori trobem Flix amb una ,pràcticament, plena ocupació.

D'altra banda, segons Duro una de les novetats d'aquest anàlisi trimestral és la caiguda d'afiliats a la Seguretat Social i, per tant, de llocs de treball del sector industrial. La construcció continua sent, però, el sector més afectat.
Duro, d'altra banda, ha fet una crida a l'optimisme, a la mentalitat global i a la internacional per sortir del pou. A més, també ha instat a la Generalitat, representada per Ma Rosa Peig, Directora dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals, a posar fil a l'agulla per ajudar a municipis com la Sènia.


respostes a "La Cala entre els municipis de les TE amb millo..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 734,44 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 186
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007