Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb tu (dimarts)

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La renda familiar de l'Ametlla de Mar el 2014 era la quarta per sota a la demarcació

23 . Mai, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1518 reproduccions
Segons dades publicades recentment per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), l'any 2014 l'Ametlla de Mar era el quart municipi, de més de 5.000 habitants de la demarcació de Tarragona, que disposava de menys renda familiar disponible bruta, amb 10.600 euros, un 3% menys respecte a 2013.

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant se situava com la població amb més renda familiar de la demarcació, amb 16.600 euros i l'únic de Tarragona que superava la mitjana catalana. En canvi, per sota s'hi trobaven La Sénia, Ulldecona i Alcanar, al Montsià, amb rendes que en el cas del darrer municipi català se situaven en 9.700 euros.

I és que en el rànquing de la demarcació, els últims vuit municipis en renda són de les Terres de l'Ebre. Aquestes dades responen a la característica de les zones d'interior on no hi ha capital provincial ni acumulació d'empreses i indústries. I en comparació a la mitjana on Barcelona fa pujar posicions, la diferència encara és més considerable.

A més, s'ha de tenir en compte que el 2014 és el primer any de recuperació de l'activitat després de la crisi econòmica. Els experts expliquen que, de cara als pròxims anys, es veurà una recuperació de les comarques ebrenques en renda.

Així ho apunta Juan Antonio Duro, director de la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV, que explica que «aquest tipus d'indicadors són estimacions i a vegades no corresponen a la realitat. De tota manera, senyalen una recuperació de la Terra d'Alta, enfront d'una disminució de la Ribera d'Ebre i un estancament del Baix Ebre i Montsià, que esperem que es recuperi el 2015».

La renda familiar disponible bruta mesura els ingressos de què disposen els residents d'un territori per destinar-los al consum o a l'estalvi. Aquesta renda no només depèn dels ingressos i de les retribucions pel que fa a salaris, sinó també de l'activitat de l'administració pública mitjançant els impostos i les prestacions socials.


respostes a "La renda familiar de l'Ametlla de Mar el 2014 e..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 719,00 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007