Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Bones previsions econòmiques pel sector turístic segons la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV a les Terres de l'Ebre

19 . Mai, 2016 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1468 reproduccions
La Càtedra d'Economia Local i Regional del Campus Terres de l'Ebre de la URV ha presentat aquest dijous al migdia a l'Ametlla de Mar el Butlletí d'Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l'Ebre del primer trimestre de 2016.

D'entre les dades publicades, destaca que s'acumulen vuit períodes consecutius de creixement positiu «que ens assenyalen la continuació de la recuperació registrant augments en activitat laboral» assenyala el catedràtic d'economia i director de la Càtedra, Juan Antonio Duro, tot i que amb unes xifres més moderades que el trimestre anterior i per segon període consecutiu per sota de la mitjana catalana.

Apunta que s'està notant una certa desacceleració en aquest augment «tot i que continua creixent», i esperen pugui revertir-se amb l'activitat turística d'enguany. De fet, aquest és un dels sectors que més bones perspectives té tant al municipi com en conjunt al territori.

Duro apunta que les expectatives que hi ha són positives perquè «destinacions com l'Ametlla de Mar té molts turistes fidels i una marca clara en el mercat nacional» i apunta factors com que els mercats estrangers poden funcionar bastant bé donat que també estan en un període de recuperació, i considera que problemes en altres destinacions mediterrànies poden ajudar a gran escala «a tindre una bona temporada turística al territori, en especial a destinacions com La Cala».

Dades negatives a la població en nombre d'afiliats
L'afiliació a la Seguretat Social el primer trimestre del 2016 va pujar a les Terres de l'Ebre un 2,1%, arribant als 47.950 afiliats. Xifres negatives però en l'afiliació a l'Ametlla de Mar que cau un -12,6% sent el municipi, de més de 4.000 habitants, que té el valor més negatiu de les comarques.

Pel que fa a l'atur, ha continuat caient amb força el primer trimestre del 2016, de mitjana un 10,6%, és a dir, 0,7 punts percentuals més respecte al trimestre anterior. Ara hi ha 13.212 ebrencs aturats, és a dir, 1.574 menys que el mateix període de 2015. L'atur porta així deu trimestres en descens continuat.


respostes a "Bones previsions econòmiques pel sector turísti..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 672,60 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 83
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007