Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar té una taxa d'atur inferior a la mitjana catalana

11 . Oct, 2012 a les 13:26
per gfigueres a La notícia del dia
1788 reproduccions
El Butlletí d'anàlisi de la conjuntura local que elabora la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV destaca que, durant el segon trimestre de 2012,  l'Ametlla de Mar, i altres municipis com Flix, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar demostren "una economia sanejada" amb taxes d'atur molt inferiors a la mitjana catalana que és de 12,3%. I és que en el cas de la Cala la taxa d'atur és del 10,5%. Segons Juan Antonio Duro, catedràtic del Departament d'Economia i director de la Càtedra d'Economia Local i Regional de la Universitat Rovira i Virgili (URV), la millora es deu sobretot "a un millor relatiu comportament" del sector serveis amb una frenada de la seva caiguda del 2,7% interanual, i en concret de l'hostaleria que ha incrementat un 10% el nombre d'afiliats a la Seguretat Social. Per altra banda, la construcció ha registrat una caiguda del 17,3% -inferior a la d'altres trimestres-, el que demostra que segueix una lenta recuperació. Un altre sector afectat sobretot per la conjuntura actual i perjudicat per l'augment dels costos productius és el sector transports que ha registrat una davallada de l'afiliació del 8,7% en el segon trimestre de 2012.
"D'entrada he de manifestar satisfacció perquè la Cala és un dels municipis de les Terres de l'Ebre que tenen una taxa d'atur per sota de la mitjana catalana. Cal reforçar la idea que hem de seguir captant la inversió privada i seguir col·laborant des de la part pública, perquè mentre hi hagi un sol aturat que vulgui treballar tenim molta feina a fer", subratlla des de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, alcalde del municipi.

El Butlletí d'anàlisi remarca que malgrat que l'evolució de l'activitat econòmica a les Terres de l'Ebre continua registrant dades negatives i continua augmentant el nombre d'aturats, per primera vegada des del quart trimestre de 2010, es comença a desaccelerar la destrucció d'ocupació al territori.


respostes a "L'Ametlla de Mar té una taxa d'atur inferior a ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 140,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007