Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

68,5% de reciclatge

06 . Nov, 2012 a les 12:59
per otomas a La notícia del dia
2331 reproduccions
Segons les dades que ha fet públiques l'Agència de residus de Catalunya, el mes de novembre, l'Ametlla de Mar és el municipi de la comarca del Baix Ebre que recicla més. I és que del total de residus municipals del 2011 es va reciclar un 68,5%. Per tant, lleuger augment respecte el 2010 on es va reciclar un 65,7%.
Pel que fa a tipus de matèria, destacar l'augment significatiu del reciclatge dels bioresidus, és a dir, la matèria orgànica i la poda. D'altra banda, el reciclatge d'envasos i vidre ha tingut, també, un lleuger augment.

Des del consitori calero es destaca la voluntat de reciclatge de la població. D'altra banda, recordem que el 2010 l'Ajuntament va implantat al municipi el sistema easy de recollida selectiva. Fet que ha apropat el reciclatge als ciutadans. "És una bona notícia que compensa els esforços que es fan des de l'Ajuntament, i els que fan tots els caleros. De fet, l'Ametlla de Mar es troba per sobre de la mitja de reciclatge de les Terres de l'Ebre i la de Catalunya", explica Eva del Amo, regidora de Medi Ambient, de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar.

La Cala encapçala el rànquing de reciclatge de la comarca seguida de l'Ampolla amb un 66,1% de residus reciclats. En canvi, el municipi que recicla menys de la comarca és Tortosa amb un 31,7%.

L'any 2011 a les Terres de l'Ebre es van generar 97.551 tones de residus municipals, el que suposa un descens del 0,28% respecte l'any anterior. De mitjana, cada ciutadà va generar 1,39 kg al dia de residus, xifra inferior a la mitjana catalana que és d'1,47 kg/hab/dia. Per comarques, la que genera més residus per càpita és el Baix Ebre, amb una ràtio d'1,54 kg/hab/dia i la que menys la Terra Alta, amb 0,96 kg/hab/dia.


respostes a "68,5% de reciclatge"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 674,35 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007