Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament pagarà al mes de maig a tots els seus proveïdors

30 . Mar, 2012 a les 12:40
per gfigueres a La notícia del dia
2132 reproduccions
L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar treballa per  acollir-se al Real Decret 4/2012, o més popularment conegut com Decret Rajoy, impulsat pel govern espanyol.

La profunda crisi en la que es troba immers el conjunt del país ha obligat als governs a aprovar lleis molt estrictes amb la intenció de reduir el dèficit de les administracions en primera instància i, en un segon terme, amb l'objectiu d'ajudar a dinamitzar la circulació de diners i el consum, fent possible el pagament als seus proveïdors.

L'esmentat Real Decret obliga als ens locals a fer públic el seu deute fins al 31 de desembre de 2011 i a demanar un crèdit per l'import d'aquest deute, que permeti liquidar de cop tots els seus proveïdors, amb l'obligada acceptació d'aquest crèdit al 5% d'interès, el qual haurà de ser retornat en 10 anys.

En el cas de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, el deute amb el seus proveïdors és de 10.373.096  euros. D'aquests, 8.571.569, és a dir el 83% del total, corresponen a inversions públiques, tant pel que fa a infraestructures com a actuacions urbanístiques, mentre que l'altre 17% correspon a despesa corrent.

L'obligació del govern a fer front als pagaments amb els proveïdors i a l'acceptació del crèdit, comportarà que s'hagi d'habilitar una partida en el pressupost d'aquest any, per fer front als interessos, cosa que farà que l'Ajuntament s'hagi de replantejar el pressupost aprovat el passat 31 de gener. Això comportarà que s'hagin de reduir substancialment les despeses per fer lloc al pagament dels interessos d'aquest crèdit.

És per aquest motiu i tal com marca el Real Decret que l'Ajuntament ha de presentar un pla d'ajust per reduir la despesa corrent i així reduir el dèficit dels serveis públics. Aquest pla d'ajustament contempla un detallat informe de la situació financera de l'Ajuntament, el qual permetrà al govern espanyol aprovar si l'Ajuntament calero es pot o no acollir a la mesura.

Aquest informe detalla que així com l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar deu 10.373.096 euros, també té pendents de cobrament 11.572.971 d'euros en concepte de quotes d'urbanització, convenis, subvencions de l'administració i impagats de recaptació.

L'informe conclou que el problema actual del consistori no és econòmic sinó financer, i que al no rebre les quantitats que li deuen els seus creditors, no ha pogut fer front als seus deutors.

Després d'assumir el pagament a tots els proveïdors i un cop aplicades les mesures a nivell de despesa i d'ingressos, està previst que l'actual ràtio d'endeutament molt més baix que en d'altres municipis similars i que se situa al 76% a 31 de desembre de 2011, baixi fins al 50% a finals d'aquest mateix any.
Antoni Montagut, regidor de finances de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, explica que "estem treballant i atenent als requeriments del decret, el qual pretén que els proveïdors puguin cobrar de les administracions que els deuen diners i això és una molt bona notícia. Aquesta operació no representa un greu problema per a l'Ajuntament, ja que el que nosaltres devem s'ha de contrastar amb el que ens deuen a nosaltres i afegir-hi també el patrimoni que tenim per a fer-hi front. És sobradament suficient i no ha de representar cap tipus de problema més enllà de modificar les previsions pressupostàries que teníem. L'Ajuntament en podrà fer front en tot moment".

A més, d'aquest informe es desprèn que l'Ajuntament  disposa de diferents actius patrimonials en l'àmbit urbanístic que pot posar a la venda en qualsevol moment i que a preus de mercat actuals significarien l' ingrés de 17.583.608 euros. Aquestes xifres demostren la capacitat de maniobra i les possibilitats de retorn dels crèdits que té l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar.

De tota aquesta operació, el resultat més positiu és que en el transcurs del mes de maig tots els proveïdors de l'Ajuntament podran cobrar les seves factures i, per tant, recuperar una dinàmica econòmica que fins ara no tenien per aquests deutes.


respostes a "L'Ajuntament pagarà al mes de maig a tots els s..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 126,00 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007