Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

WIMAX

20 . Nov, 2012 a les 13:11
per otomas a La notícia del dia
2696 reproduccions
Des de la Cala Fibra es preveu l'habilitació de tres torres wimax a l'Ametlla de Mar per tal de donar cobertura, és a dir, accés a Internet a les urbanitzacions. I és que mitjançant aquest sistema inal·làmbric és pot fer arribar Internet amb garanties. De moment, s'ha utilitzat la torre de telecomunicacions, ja construïda al camp de futbol, i s'ha fet l'enllaç per convertir-la en torre emissora wimax. D'aquesta manera, des de al Cala Fibra es preveu que, abans de Nadal, la urbanització Roques Daurades, Polígon i disseminats puguin gaudir de connexió a Internet, i telefonia, si es requereix. Des de l'empresa encara s'estan definint tarifes, i estudiant la velocitat de navegació que podran oferir. Tot apunta que serà d'entre 8 i 10 megues.
D'altra banda, ja s'ha aprovat la construcció de la torre que es situarà a la urbanització Tres Cales. Concretament, al centre social Calaforn. Des de la Cala Fibra es preveu que es pugui començar a donar cobertura de cara a l'any vinent. També es construirà una torre entre Calafat i Marina Sant Jordi per tal de donar cobertura a aquesta zona dins del proper any.

"S'ha cablejat i s'està en fase d'acabar de cablejar a través de la fibra òptica tot el municipi de l'Ametlla amb velocitats d'Internet, vídeo i telefonia molt altes. El que es farà ara, paral·lelament, és poder donar cobertura a urbanitzacions. Per tant, l'objectiu és solucionar una necessitat que és l'accés a la xarxa a través de wifi a alta velocitat. La filosofia de l'Ajuntament és que, a través de la Cala fibra, s'ofereixi a les urbanitzacions un servei molt similar al que s'està oferint i s'oferirà al nucli urbà", subratlla Ruben Lallana, regidor de Gestió del Territori i Comunicació.

Per tal de poder tenir connecció a través del sistema wimax és necessari tenir visió amb la torre emissora, una antena receptora i un router que distribuirà la senyal als diferents ordenador de la casa.

Pel que fa al desplegament de la fibra òptica al nucli urbà, segons la Cala Fibra, hi ha tres zones acabades, amb més de cent altes. A més, la setmana passada s'inicià el cablejat de les dos zones que concentren els carrers més cèntrics de la població. Segons la Cala Fibra el desplegament de la fibra a la zona de la Rambleta es preveu que s'inicii l'any vinent.respostes a "WIMAX"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 673,38 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 147
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007