Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla recicla selectivament prop de 4.000 tones d'escombraries el 2015

02 . Set, 2016 a les 13:30
per drodriguez a La notícia del dia
1223 reproduccions
L'any passat, els veïns i veïnes de l'Ametlla de Mar van reciclar selectivament 3.992 tones d'escombraries, una xifra lleugerament inferior a les 4.604 tones que es van reciclar el 2014. Així figura en les dades públiques de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), que mostren les estadístiques referents a la recollida d'escombraries –i en especial a les de recollida selectiva– d'arreu del país. En total, l'any passat es van comptabilitzar 6.836 tones de residus recollits a la població.

Això indica que el 58,4% de les escombraries van ser dipositades en els contenidors de reciclatge o bé, en el cas de les deixalles específiques o voluminoses per reciclar, a la deixalleria municipal. «En termes generals, el nostre municipi ho està fent bé» destaca Xavier Solé, tècnic de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, però «encara queden moltes coses per entendre i moltes coses a corregir» assegura.

Un percentatge lleugerament inferior al del 2014, quan el municipi ho va fer amb un 62,31%, ha fet que l'Ampolla s'hagi situat com a primer a la comarca en recollida selectiva amb un 61,77% –el 2015–, i l'Ametlla sigui la segona del Baix Ebre en reciclatge, continuant sent un dels municipis ebrencs amb un percentatge més alt de recollida selectiva. «La gent a poc a poc va prenent consciència» però comenta que caldria encara més conscienciació en la importància del reciclatge i en no fer abocaments de residus en zones no habilitades.

A tall d'exemple, el tècnic de Medi Ambient explica que encara es troben casos com «abocaments de mobles o electrodomèstics en illes de contenidors en zones rústiques» i lamenta que es faci quan «tenim la deixalleria municipal», un dels serveis que ofereix la regidoria a més del de recollida de voluminosos i de verds, que també estan quantificats dins les estadístiques de l'ARC.

Cada calero va generar 952 quilos de deixalles l'any passat, el que suposa de mitjana uns 2,61 quilos diaris. Una xifra lligada directament a l'afluència turística de l'Ametlla de Mar que, segons dades recents d'enguany, ronda els 35.000 habitants en temporada alta. De fet, la xifra duplica la mitjana catalana que és d'1,35 quilos diaris per persona. En total a Catalunya es van recollir 3,7 milions de tones de residus, dels quals 1,44 milions van ser de recollida selectiva.


respostes a "L'Ametlla recicla selectivament prop de 4.000 t..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 724,32 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007