Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les retallades no afectaran al CAP de l'Ametlla

27 . Jul, 2011 a les 12:29 | 00:02:12
per gfigueres a La notícia del dia
2128 reproduccions
El CAP de l'Ametlla de Mar ha fet els deures pel que fa a l'optimització de recursos i per aquest motiu les retallades aplicades pel Departament de Salut de la Generalitat, des del passat 1 de juliol, no l'afectaran sensiblement. I és que des del Centre d'Atenció Primària de la Cala ja fa més d'un any que s'ha intentat gestionar amb austeritat els recursos tant pel que fa a personal com a despesa en farmàcia. Algunes de les accions realitzades ha estat comptar amb una plantilla ajustada i  promocionar l'ús de medicaments genèrics d'igual efectivitat mèdica i inferior cost. A més, ha gestionat les visites i  receptes dels desplaçats, és a dir, població estacional que visita la Cala per vacances, a part del pressupost destinat als usuaris locals. Per aquest motiu, aquest estiu es pot comptar de nou amb un metge per a desplaçats. Això sí, amb dos hores menys de consulta. Actualment visita de quatre de la tarda a nou del vespre, de dilluns a divendres, i abans era de dos a nou de la nit. Tot i això, des del CAP s'ha intentat pal·liar aquesta mancança amb la coordinació amb la resta de professionals del dispositius mèdics.

Manolo Madueño és el responsable del CAP: "A nivell assistencial respecte a anys anteriors, continuem tenint el metge de reforç per a desplaçats que visitarà de quatre a nou de la nit. Dos hores menys, respecte l'any passat, que no afectaran a l'atenció dels usuaris ja que es compensarà amb l'ajustament de l'horari dels metges i infermeres dels altres dispositius."

El CAP de l'Ametlla compta amb dos equips mèdics al matí i dos a la tarda de dilluns a divendres. A més, del reforç per a desplaçats de dilluns a diumenge per la tarda. I el cap de setmana hi ha l'equip de guàrdia més el metge de reforç.

D'altra banda, cal destacar que finalment el Servei Urgències Municipal (SUM) s'incorpora a la xarxa d'emergències del 112 i 061. D'aquesta manera es podrà actuar de manera molt més ràpida, eficient i coordinada amb el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). Així s'aconsegueix fer realitat una de les velles reivindicacions realitzades des de l'Ametlla de Mar.


respostes a "Les retallades no afectaran al CAP de l'Ametlla"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 664,04 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007