Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Bones perspectives internacionals per a l'Escola de la Gastronomia i del Mar de La Cala

10 . Jun, 2011 a les 14:00 | 00:05:13
per gfigueres a La notícia del dia
1891 reproduccions
El projecte d'Escola Universitària de la Gastronomia i de la Mar que està impulsant l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar des de fa mesos, podria convertir-se en un institut internacional després que el President de la Real Academia Española de Gastronomía Rafael Anson, hagi donat ple suport a la seva promoció, no només a l'estat, sinó a la resta d'Europa i Iberoamèrica.
Rafael Anson ha estat avui a l'Ametlla de Mar on ha participat en diverses activitats relacionades amb els coneixement del projecte i la planificació del suport de la institució que presideix en diferents àmbits.
Present a l'Ajuntament on ha signat en el llibre d'Honor, Rafael Anson a explicat que, "la iniciativa s'emmarca en quelcom que per a Espanya es fonamental. Nosaltres en aquesta zona som líders en turisme i en gastronomia i el que necessitem són iniciatives que garanteixin professionals de qualitat en un futur. En segon lloc avarca un espai original i diferent que centra els seus objectius en la mar, i avui en dia es molt difícil fer coses que no hagin fet els altres".

Anson, clarament compromès amb la iniciativa afegia que, "aquest institut assegurarà quelcom tant important com la preparació de professionals, cuiners i restauradors per a que amb la mar en l'horitzó i els seus productes puguin fer un altre tipus de cuina diferent, més bona i al mateix temps més saludable. A més hem sembla que serà quelcom més que això, ja que ens permetrà crear gestors i establir contactes amb d'altres països".

El president  de la institució gastronòmica estatal fins i tot va avançar que, "em sembla que aquest institut en poc temps serà més important que el Basque Culinary Center ubicat a Sant Sebastià, tot i no tenir el mateix pressupost. Ho serà per a Espanya i per al que representa la nostre imatge gastronòmica al mon, la qual està molt lligada a la innovació, a la llibertat i al mon del Mediterrani en l'àmbit de la cultura i l'art. Això que es el que ha venut Espanya s'ha de consolidar amb instituts com aquest. Ara necessitem gent que sigui capaç de convertir el somni en realitat".

Rafael Anson va fer públic que ja ha plantejat aquest projecte amb diverses institucions que igual que la Real Academia Española de la Gastronomía a la qual representa, donaran tot el seu suport. A part també ha establert contactes amb l'Academia iberoamericana de Gastronomìa perquè una bona quantitat d'alumnes i futurs professionals siguin iberoamericans en un futur. A més també va explicar que "tinc previst parlar-ne en la reunió de l'Acadèmia Internacional de Gastronomia a Itàlia el pròxim mes de setembre, amb la qual cosa serà realment un institut internacional".

Un dels aspectes que més es valora del projecte impulsat des de l'Ametlla de Mar es la formació dels nostres futurs professionals i es considera fonamental que convisquin amb els d'altres països i que la globalització sigui veritat en termes positius. A més hi ha un interès molt important per part de la Real Academia Española de la Gastronomía de lligar l'activitat gastronòmica al sector de l'alimentació en general i tot el que representa que es el 25% del PIB i que també va lligat a la salut i el turisme.

Anson es va mostrar convençut que la iniciativa surt amb un avantatge important a l'hora d'aconseguir el suports de les administracions a Catalunya i Espanya i de la Unió Europea si es planteja a Brussel·les i va anar més enllà afirmant que, "aquest institut te de tenir una dimensió i una ambició per raons d'eficàcia, que el pugui convertir en un punt de referència a Catalunya, Espanya, Europa i Iberoamerica, i més quan avui en dia la tecnologia ens permet tenir alumnes a reu del mon i col·locar l'Ametlla de Mar en el mon".

Per la seva l'Alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí va explicar que, "pensem que aquest projecte tenia que tenir una transcendència més enllà de l'àmbit català. Volem que tingui una repercussió a nivell universal. Ens volem convertir en un centre gastronòmic a nivell mundial. Tenim l'ADN que ens be de la mar i la resta de valors que ens lliguen a la gastronomia i a la alimentació avalades per les universitats més prestigioses, i que junt amb suports com els de Rafael Anson ens han de fer tenir l'èxit que esperem".

Cal recordar que aquesta iniciativa neix amb l'objectiu de donar suport al sector de l'hostaleria, el turisme i la pesca, tots tres molt vinculats a l'Ametlla de Mar.

A més, de formar restauradors i experts en gestió gastronòmica l'altre gran objectiu d'aquesta escola és posar en valor i aprofitar gastronòmicament les moltes espècies de peix que tant es valoren a la Cala però que tenen escàs ressò comercial.

L'edifici de l'escola s'ubicarà on es troba, en l'actualitat, el centre de rehabilitació provisional. D'altra banda, es preveu que es comenci l'activitat del centre el curs 2012-2013. En cas que l'edifici encara no estigués acabat les classes s'impartirien a l'Escola de Capacitació Nàutico-Pesquera.


respostes a "Bones perspectives internacionals per a l'Escol..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 156,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007