La 15a Gastronòmica de la Tonyina Roja impulsa la gastronomia calera
18 . Mai, 2012 a les 09:22Aquesta ha estat la primera experiència d'aquest tipus impulsada des de l'Àrea de Turisme, que ha comptat amb la col·laboració dels 13 restaurants que formen part del Club de Gastronomia, alhora que també ha significat un canvi en el concepte promocional de les festes gastronòmiques locals.
Damià Llaó, gerent de l'Àrea Municipal de Turisme, s'ha mostrat molt satisfet amb el resultat, i ha dit que, "el nostre balanç és molt extraordinari i molt positiu. Arribar a aquesta fita per primera vegada i procurar que un col·lectiu com aquest estigui unit no ha estat fàcil i és un camí llarg, però tothom ha posat de la seva part i la unió fa la força i el resultat d'aquesta primera experiència comunitària està aquí. Hem de destacar la predisposició i l'organització del Grup Balfegó en la Setmana Gastronòmica, que ens ha permès aprofitar la seva empenta. Ha estat la primera acció des de Turisme i el Club, i estem molt satisfets. Ara cal continuar treballant i lluitant per convertir La Cala en una destinació gastronòmica important, com ens mereixem".
Per la seva part, Marc Miró, president del Club de Gastronomia ha explicat que, "el sector està eufòric per l'èxit. Han estat uns dies que molts no s'esperaven, ni tanta quantitat de gent, sobretot el primer cap de setmana que molta gent va haver de marxar del poble per poder menjar. Estem eufòrics i amb moltes ganes de continuar fent i proposant productes gastronòmics com aquest. Estem molt satisfets".
Els 13 restaurants que formen part del Club de Gastronomia han ofert durant aquests 15 dies, menús basats en la cuina tradicional i moderna, centrats en la tonyina roja. Després de l'èxit d'aquesta experiència, el Club de Gastronomia ja ha rebut noves sol·licituds d'adhesió a l'entitat.
Des del Club de la Gastronomia han manifestat la seva intenció de col·laborar amb la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar amb l'objectiu d'aprofitar el calendari pesquer i donar valor afegit a les espècies menys comercials.
Ara l'objectiu comú serà preparar la 1a Quinzena Gastronòmica dels Fideus Rossejats i el Peix Blau, que tindrà lloc del 15 al 30 de juny, amb una festa central diumenge dia 17 al matí al port pesquer, on se serviran degustacions de fideus i peix blau.
respostes a "La 15a Gastronòmica de la Tonyina Roja impulsa ..."