Màx: º C, mín: º C

En directe

Les notícies de la Cala Ràdio amb amb Daniel Rodríguez i Francesc Callau

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Diada de l'Arrossejat i el Peix de la Llotja de l'Ametlla de Mar

11 . Oct, 2012 a les 12:05 | 00:03:30
per gfigueres a La notícia del dia
2234 reproduccions
Dissabte dia 14 d'octubre tindrà lloc a l'Ametlla de Mar la XXVIII edició de la Diada de l'Arrossejat i el Peix de l'Ametlla de Mar, una jornada gastronòmica totalment renovada, com ja va passar abans de l'estiu amb la Diada dels Fideus Rossejats.
La primera de les novetats és la data d'organització, que s'ha traslladat de la tercera setmana d'agost a meitat d'octubre, un fet que s'emmarca dins de la voluntat de l'Àrea Municipal de Turisme  d'aplicar a les seves accions un sentit de desestacionalització.
Val a dir que aprofitant les Jornades gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani de la passada primavera, ja es optar per donar un nou enfocament a la promoció gastronòmica del municipi, buscant un format on hi tingues també cabuda la participació del sector local de la restauració i alhora complementar la Diada amb d'altres propostes relacionades.
Així, cal destacar l'habitual i tradicional concurs d'arrossejat per a cuiners amateurs, en el que es preveu que hi participin 46 cuiners, els quals optaran a sis primers premis de Mestres Arrossejaires, de 150 € cadascú. Les degustacions d'arròs a l'estil dels pescadors, l'olor a brou de peix i el tipisme mariner seran com sempre els protagonistes principals d'aquesta diada, que, aquest any incorpora el peix com a element de promoció, fet que, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar i el Club de la Gastronomia, fa que els visitants de la Diada també puguin gaudir de degustacions de peix. Per aquest motiu l'Àrea Municipal de Turisme ha previst un tiquet que al preu de 5 €, donarà l'oportunitat de poder fer una degustació d'arrossejat, dues de peix i dues de cava, ja que una de les novetats respecte a d'altres anys, serà la presència promocional d'algunes marques de cava a l'espai de la Diada de l'Arrossejat.

Segons Andreu Martí, alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, "seguim en la línia encetada amb productes com la tonyina i els fideus i amb els formats de les anteriors dos diades. Busquem l'objectiu de donar un valor afegit a la nostra promoció gastronòmica i dels nostres productes i amb l'aplicació dels nous formats, hem notat millores. Hem de seguir per aquest camí, amb la implicació de tot el sector".
Martí,  ha explicat que, "tenim un objectiu clar que és promocionar l'activitat econòmica, turística i gastronòmica de la Cala. Aquest és el camí a seguir. En aquest cas, amb el Club de la Gastronomia i amb la Confraria de Pescadors; i , per tant, amb la complicitat de tots els implicats, farem que la Cala pugui ser un referent gastronòmic, un referent de la tradició i de la innovació arreu del país, i de les nostres terres".

Per la seva part, Joan Llambrich, President de la Confraria de Pescadors, la qual cedeix el peix de les degustacions, ha afegit que, "l'objectiu és donar a conèixer el peix de la Cala en l'àmbit turístic. Creiem que és una bona iniciativa per promocionar el nostre del peix ".
La Diada tindrà lloc a l'espai portuari adjunt al Centre d'Interpretació de la Pesca(CIP) i començarà a partir de les 10 del matí. L'organització de tallers sobre peix i arròs per als nens i nenes al CIP, una actuació castellera dels Xiquets del Serrallo i els Castellers de Vilafranca,  Ii una Trobada de Cotxes Antics, seran les altres novetats de la Diada de l'Arrossejat i el Peix de l'Ametlla de Mar.

15a gastronòmica del Club de Gastronomia del 12 al 31 d'octubre
Coincidint amb la Diada de l'Arrossejat i el Peix de l'Ametlla de Mar, els restaurants integrats en el Club de la Gastronomia celebraran del 12 al 31 d'octubre les Jornades gastronòmiques de l'Arrossejat i el Peix de l'Ametlla de Mar, integrant en les seves cartes, diverses propostes i menús específics basats en aquests productes.
El Club de Gastronomia de l'Ametlla de Mar el formen inicialment 13 restaurants de la població, tot i que l'entitat està oberta a noves incorporacions a partir de primers de l'any vinent. Seguint criteris de qualitat, elaboració i servei, i compromisos per tenir a les cartes productes locals i del territori i plats tradicionals, el Club de Gastronomia pretén convertir l'Ametlla de Mar en una destinació gastronòmica de primer ordre i implicar-se mitjançant col·laboracions en les festes i activitats gastronòmiques que s'organitzin a la població.

La seva creació obeeix a la necessitat de disposar d'un club de producte vinculat amb gastronomia i a la dinamització dels diferents agents de l'Ametlla de Mar, creant un canal d'enllaç entre el sector primari –pescadors- , el sector terciari -serveis turístics, restauradors, etc.-  i els consumidors finals.

Pere Escobedo, membre del Club de la Gastronomia, ha explicat que, " el nostre objectiu és potenciar la gastronomia de l'Ametlla i el peix de la localitat. Tot el peix que gastem és de l'Ametlla de Mar. Som un col·lectiu obert. Som un club jove, però estem aprenent molt ràpidament gràcies a Turisme que ens estan ajudant molt".
Els restaurants que formen part del Club de Gastronomia són : Bella Cala, Cafè Xavier, Càmping L'Ametlla, Club Nàutic Kubala, El Molí dels Avis, El Pescador, Fatafat, l'Alguer, La Cova Tapes, La Llotja, Marina, Oh Mar i Plaça Nova.respostes a "Diada de l'Arrossejat i el Peix de la Llotja de..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 754,10 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 162
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007