Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El concurs del Suquet Calero finalista als premis de l'Acadèmia de Gastronomia com a millor iniciativa gastronòmica

22 . Mai, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
2181 reproduccions
Amb un bon peix fresc, i alls, julivert, tomàquet i pebre roig per a la picada, tenim la base per fer el tradicional suquet calero. Així és com desenes de persones elaboren, cada any, el suquet dins el concurs gastronòmic que té lloc per les Festes de Sant Pere, i que enguany complirà 35 anys de vida.

Una celebració a la qual s'ha de sumar el reconeixement rebut per l'Acadèmia de Gastronomia de Tarragona que va seleccionar el Concurs de Suquet Calero, com una de les millors iniciatives gastronòmiques de la demarcació, en el marc dels IV Premis Gastronomia que atorguen els acadèmics.

Tot i quedar finalistes, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va rebre un distintiu de reconeixement a la tasca de promoció d'un dels típics plats mariners. El primer premi de la categoria va ser per l'Encarxofa't de Cambrils. Dijous passat al vespre, l'alcalde Jordi Gaseni, va recollir el premi destacant l'arrelament d'aquest concurs culinari.

«És un reconeixement a la nostra riquesa gastronòmica. El fet que l'Acadèmia valori el suquet calero és també positiu per donar a conèixer un dels plats tradicionals de la gastronomia calera. Portem més de tres dècades amb aquesta festa molt nostra i, tot i quedar finalistes, reforcem les festes marineres», destaca l'alcalde.

En total, les Terres de l'Ebre es van endur set premis. Per exemple, la garrofa va ser distingida com a millor producte de la terra, l'ortiga de mar de la Ràpita com a millor producte de mar o el restaurant Les Moles d'Ulldecona com a trajectòria professional. També es va fer una menció especial a la Mancomunitat de la Taula del Sénia.


respostes a "El concurs del Suquet Calero finalista als prem..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,01 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 137
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007