Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament fa un reconeixement a les 8 alumnes del Batxibac que van fer pràctiques a l'Oficina de Turisme

25 . Oct, 2016 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
851 reproduccions
Vuit dels nou alumnes que aquest curs realitzen el Batxibac, a l'Institut Mare de Déu de la Candelera, van rebre aquest dilluns el diploma que els reconeix les 35 hores de pràctiques que han fet aquest estiu a l'Oficina de Turisme de l'Ametlla de Mar. Les vuit alumnes d'edats compreses entre els 16 i 17 anys, i havent finalitzat 4t d'ESO, van posar a la pràctica la llengua francesa amb tasques d'atenció al públic i relació amb visitants de parla francesa.

L'acte de lliurament va tenir lloc a la mateixa Oficina de Turisme, amb la presència del regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament calero, Joan Manel Tello, que explica que l'experiència «per a l'Ajuntament, ha estat més que positiva. Una experiència bona que els permet posar en practica els estudis. Estem contents amb les alumnes, que venen amb moltes ganes d'aprendre, i per elles és una petita entrada al món laboral. Fa dos anys que tenim en marxa el projecte i segur que ho continuarem».

També va ser-hi present el director del centre de secundària, Javier Sánchez, que dóna molta importància a les pràctiques. «És el segon any que duem a terme aquesta experiència i estem tots molt contents. Els hi va molt bé, a part que ho fan amb moltes ganes, perquè aprenen i practiquen el francès i per la nostra part seria important poder continuar» ha subratllat.

Per la seva part Damià Llaó, gerent de l'Àrea Municipal de Turisme, va parlar de la tasca de les alumnes a l'Oficina de Turisme, i va afegir que «només tenim paraules d'agraïment. L'experiència ha estat molt bona. Hem comprovat que els joves del poble tenen moltes ganes d'aprendre i de treballar. Han mostrat bona predisposició i no han tingut cap problema per parlar amb els turistes i tractar-los amb simpatia. Hem d'agrair les ganes amb les quals venien i el gran ambient que hi ha hagut a l'Oficina».

Per últim, una de les alumnes, Paula Estrada, ha parlat sobre l'experiència, i ha explicat que «en primer lloc vam poder veure la molta feina que es fa i la gran quantitat de gent que passa a la recerca d'informació. Vam poder millorar la nostra expressió en anglès i francès, i vam practicar molt, ja que hi havia més francesos que anglesos. Ens vam sentir molt orgulloses de fer-ho».

Aquest és el segon curs que els alumnes matriculats al Batxibac fan aquestes pràctiques a l'Oficina de Turisme durant els mesos d'estiu, mitjançant un conveni signat entre l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i l'Institut Mare de Déu de la Candelera, que els equival a convalidar un dels 10 crèdits del curs.

Cal recordar que els alumnes de l'Institut poden cursar, des de fa dos anys, qualsevol de les modalitats del batxillerat que s'ofereixen al centre calero en francès. Aquesta és una doble titulació atorgada pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya després que el Ministeri d'Educació espanyol i el de la República Francesa arribessin a un acord que facilita l'accés dels estudiants, amb l'educació secundària postobligatòria superada, a qualsevol universitat de França.


respostes a "L'Ajuntament fa un reconeixement a les 8 alumne..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 156,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007