Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Aturada biològica de les llums

14 . Gen, 2013 a les 13:09
per otomas a La notícia del dia
2465 reproduccions
Després d'una temporada marcada per la manca de peix blau i la pujada del preu del gasoil les embarcacions de l'encerclament del peix blau, les llums, de l'Ametlla de Mar , actualment es troben en aturada biològica. De fet, les barques de la Cala van encetar aquest període al desembre i es preveu que tornin a la mar el 19 de febrer. L'objectiu d'aquesta aturada és repoblar la mar tan de sardina com de seitó. I és que aquesta temporada passada les embarcacions d'encerclament han hagut de desplaçar la zona de pesca cap a la costa tarragonina per la manca de captures a les aigües de l'Ametlla de Mar.

"Esperem que amb aquesta aturada de dos mesos es recuperi la població de sardina i seitó. El que esperem és que la gent pugui treballar a casa"; remarca Janet LLambrich, El reelegit Patró Major de la Confraria de Pescadors de la Cala, des del passat novembre.

Les captures de peix blau al Golf de Sant Jordi ja fa anys que han anat en descens. Un exemple és que la confraria de l'Ametlla de Mar del 2005 al 2011 ha registrat 1.200.000 quilos de peix blau menys respecte anys anteriors.
Per aquest motiu, les confraries de l'Ametlla de Mar, Cambrils i Tarragona van encarregar, aquest any passat, estudis sobre el peix blau a l'Institut Espanyol d'Oceanografia i a la Direcció General de Pesca.


respostes a "Aturada biològica de les llums"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,77 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007