Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les barques de la llum tornen a la mar amb bon peu

26 . Feb, 2010 a les 12:20
2122 reproduccions
El passat 16 de febrer les barques d'encerclament del peix blau van sortir a la mar després de dos mesos de veda als que van precedir una temporada de sequera pel que fa a captures de les pitjors que es recorden. De moment, els dies que han sortit les barques de la llum han tingut bons resultats. S'ha trobat molt de seitó, alguns dies s'han fet fins a 400 caixes, i sardina també però en menys quantitat. A més, una altra dada positiva, les seves mides són més grans, perquè els peixos han tingut temps de madurar durant l'aturada biològica. Tanmateix , el seu preu ha pujat respecte a l'anterior temporada, el que ha permès als mariners portar jornals dignes a casa. Joan Llambrich, patró major de la Confraria de Pescadors, ens deia que “comencen bé la temporada. Si el temps continua així és podrà anant treballant. I és una cosa bona per a la confraria i per al poble. És evident que l'aturada ha estat molt positiva”. Els mariners han pogut sortit tots els dies des que es va aixecar la veda excepte un, evidentment, per culpa del mal temps.

Aigües templades
I és que al peix blau li agrada més aviat que les aigües estiguin calentes. A l'Ametlla, les pujades del vent de Ponent són bones perquè pugen les temperatures però quan bufa el vent del Nord el peix desapareix.


respostes a "Les barques de la llum tornen a la mar amb bon ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 657,97 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 137
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007