Màx: º C, mín: º C

En directe

Parlem-ne

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Tornen a la mar les barques de l'arràs

19 . Jul, 2012 a les 13:21
per otomas a La notícia del dia
2145 reproduccions
L'1 de juliol les embarcacions d'arrossegament de l'Ametlla de Mar van tornar a la mar després de la parada per la veda. Enguany aquesta aturada està donant bons resultats ja que els primers dies de pesca han portat varietat de peix a les xarxes, als bous, de l'arràs a la Cala. A més, de moment el bon temps els ha acompanyat.
D'altra banda, els preus han baixat respecte l'any passat. Per exemple, l'escamarlà s'està pagant a 16, 17 euros el quilo i l'any passat havia arribat fins a 35 euros. Tot i això, el Patró Major de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar, Janet Llambrich, espera que l'augment de la demanda de la temporada d'estiu faci pujar els preus. "Hi ha hagut més varietat de peix, bastant de pop i lluç. Han baixat els preus però esperem que cap al 20 de juliol pugin", explica el Patró Major.

Llambrich també ha remarcat que s'està treballant per tal que l'any vinent la flota de l'arràs pugui tornar a gaudir de la veda subvencionada. I és que des de la Confraria s'intentarà que el context de crisi no faci retallar aquest suport als pescadors que beneficia al sector i, de retruc, als recursos que ofereix la mar ja que es poden repoblar durant la parada biològica.

Una altra de les lluites, vinculades a l'arrossegament, que marcarà l'agenda de la Confraria de la Cala els pròxims dies, és la qüestió del canvi de número del torzal, o fil, de les xarxes. I és que actualment, el fil és del número 3 i des de la Cala, i des de l'àmbit català, es demana que passi a ser del 4,5-5. Ja que segons Llambrich "s'equipara la pesca del lluç de la mar del nord amb el Mediterrani i és un error". Ja fa temps que aquesta demanada ha recorregut les diferents federacions, la provincial, la catalana i l'espanyola, fins arribar a Brussel·les.

Una de les preocupacions recurrents del sector és el preu del petroli. I és que el sector pesquer veu com cada dia li surt més car engegar el motor de la barca i sortir a la mar.respostes a "Tornen a la mar les barques de l'arràs"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 863,97 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 195
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007