Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Esport present durant les festes Majors de la Candelera 2011

07 . Feb, 2011 a les 12:40
per admin a Esports
1593 reproduccions
Olimpíada d'Atletisme

Amb l'inici de les Festes Majors de la Candelera 2011 a tocar a la porta, un any més, es donava lloc a una nova Olimpíada d'Atletisme, organitzada per l'Àrea Municipal d'Esports de L'Ametlla de Mar, amb alguna novetat respecte edicions anteriors.
La principal era que s'escurçava el nombre de categories participants, limitant la franja d'edat de 5 fins a 12 anys, és a dir, des de patufets fins a alevins.
A part d'això tot igual, començant ja per la desfilada inicial al voltant de la pista poliesportiva i ondejant la bandera de La Cala i de Catalunya, que, seguidament, donaria pas a la primera prova de la tarda i alhora més exigent en quan a durada de l'esforç: la marató.
Els primers en realitzar la prova foren els patufets, seguits de la resta de prebenjamins, benjamins i alevins, que respectivament cobriren 2, 3, 4 i 5 voltes.
A continuació, i després d'un petit descans, els esportistes s'anaren agrupant en les diferents estacions preparades al centre de la pista i que consistien en les modalitats atlètiques següents: salt de longitud, llançament de pes i prova de velocitat.
La competició arribava vora dues hores més tard a la seva fi i ho feia amb el reconeixement a tots els esportistes participants mitjançant l'entrega de medalles, i també amb una suculenta xocolatada, portada a terme per la secció de twirling, que posava punt i seguit als actes previstos per aquestes festes majors.

El CF Ascó, rival de la SCER de L'Ametlla de Mar en el partit de Festes

El dimecres 2 de Febrer, dia de la Mare de Déu de la Candelera, el camp d'Esports de "La Cala" es vestia novament de gala per acollir el típic i tradicional partit de Festa Major.
En aquesta ocasió, seria el CF Ascó, que en l'actualitat (després de comprar-li la plaça al CF Benavent en finalitzar la campanya passada) milita a la 3a Divisió Nacional, l'encarregat de visitar la nostra població.
Per la seva banda, i com ja acostuma a ser habitual, l'equip de la SCER de L'Ametlla de Mar estaria integrat per un combinat de jugadors de la primera plantilla i un bon grapat de membres del juvenil, alguns dels quals debutaren, d'aquesta forma, amb el conjunt entrenat per Juanjo Balfegó.
Així mateix, l'encontre servia per inaugurar la nova ubicació del marcador electrònic que, concretament, es desplaçaria de la façana de tribuna per passar a la zona mitja del camp, entre les banquetes, dotant-la d'aquesta manera d'una major funcionalitat, sobretot, de cara l'espectador.
El vent, novament, protagonista
Tots recordem el fred que feia el dia que es va inaugurar aquest camp de futbol, però, sense cap mena de dubte, la condició meteorològica per excel·lència que regna en la majoria dels partits celebrats a la nostra localitat és el vent. I aquesta ocasió, no fou una excepció.
L'aire que va bufar al llarg de tota la tarda no va permetre desplegar la millor versió dels dos equips, si bé es va poder gaudir, igualment, d'un bon espectacle.
A aquest fet i va contribuir que ambdós equips presentessin tots els jugadors disponibles. En aquest sentit, fins i tot el CF Ascó va presentar en la seva alineació, la seva última incorporació, un jugador francès que havia militat al futbol base del St. Etienne, conjunt de la lliga francesa.

El CF Ascó, s'imposa per 2 a 3

Han quedat enrere els anys on l'equip invitat per festes, fos Barça B, Nàstic, Reus, Rapitenca, etc.. venia fins aquí i es "passejava" per sobre el camp.
La major implicació de la gent de casa en el projecte ha permès que en aquests últims anys, el nivell mostrat en aquests partits fos similar als propis de la competició, fet que ha ajudat a igualar les diferències respecte els equips invitats. Així, en aquest últim encontre, l'Ascó només va poder-se endur el partit per un gol, un fet que va permetre al gran nombre d'aficionats presents al camp està expectants fins a l'últim moment.
Tot seguit, el Regidor d'Esports, Albert Medrano, i el President de la secció esportiva de la SCER, Sergi Consarnau, lliuraren les plaques commemoratives als capitans dels dos equips, en record a la participació en aquest partit de Festes.
Homenatge a Jose Mª Llaó
El partit va ser també per tenir un rècord per un dels jugadors més emblemàtics del conjunt calero al llarg d'aquests últims anys, Jose Mª Llaó.
Durant el període de la mitja part, Sergi Consarnau, president de l'entitat, va voler lliurar una placa en agraïment a la seva trajectòria com a jugador i home vincular al futbol de La Cala.
L'ex-capità no va voler deixar escapar aquesta oportunitat per recordar a tots aquells futbolistes que han defensat els colors caleros al llarg de la història i no tingueren l'ocasió de rebre aquest merescut homenatge.

Caminada Popular
Un grup de 20 persones, més o menys, es reunia ja el dissabte 5 de Febrer, a primera hora del matí, davant del Pavelló Poliesportiu "Galetet", per emprendre aquesta petita marxa que els acabaria portant fins a la Nova Zona Esportiva Municipal.
Concretament, el recorregut s'iniciava en busca del GR-92, que s'agafava a l'alçada del Club Nàutic, per portar-los fins al Barranc de l'Estany. D'allí es travessaria el pont del mateix barranc i es dirigirien pel camí del Recollet fins arribar, com hem dit anteriorment, a la Zona Esportiva Municipal on els esperava una bona sardinada.  
Jose Mª Llaó i Jaume Pijoan revaliden el títol en el Torneig de Tennis
Per la seva banda, el Club de Tennis de L'Ametlla de Mar, al llarg del mateix matí, celebrava a les pistes de Tennis de la zona esportiva el ja tradicional Torneig de Candelera, el qual es portaria a terme en format de dobles en la categoria masculina i individual en la consolidada categoria femenina.
En aquest sentit, foren quatre les tennistes participants en aquesta categoria i, superant així la marca de l'any passat.
La final la disputarien dos de les participants de l'edició de l'any passat, en concret, l'Anna Gibert i la Montse Soriano, imposant-se finalment aquesta última.
Pel que fa als homes, vuit foren les parelles que hi prengueren part. A diferència d'altres cops, en aquesta ocasió, el torneig es va desenvolupar exclusivament al llarg d'aquesta matinal, en un format d'eliminatòria directe al millor d'un set.
Al final, les parelles formades per Sergio Pallarés / Pere Samarra i Jose Mª Llaó / Jaume Pijoan serien les que tindrien el privilegi de disputar la final, una final força igualada, però que finalment va deixar el mateix resultat que en l'última edició i que no fou altre que la victòria de Jose Mª i Jaume que, d'aquesta forma, revalidaven el títol de campions.

Concurs de Tir al Plat
Un altre dels fronts esportius oberts al llarg d'aquell matí es trobava focalitzat al Camp de Tir "Punta Calda", on es portaria a terme el també clàssic Concurs de Tir al Plat.
La competició, però, començaria amb un bon esmorzar a base de botifarres i llonganissa a la que, a part dels participants, hi assistiren un bon nombre d'aficionats.
Pel que respecta al concurs en sí, el qual organitza la Societat de Caçadors "La Cala", destacava, un cop més, per la seva raó social i local, és a dir, que només els socis de la societat i tiradors de la població tenien dret a premi. En aquest sentit, 28 foren el total de participants que hi prengueren part, i ho farien en rondes de 25 plats.
La classificació final fou la següent:
1r.- Jaume Casafont amb 23 plats.
2n.- Vicent Anglés amb 20 plats.
3r.- Joel Solé amb 19 plats.
4t.- Joan Argentó amb 18 plats.
5è.- Guillermo Argentó amb 18 plats.

Destacar que, a part dels trofeus pels primers classificats amb que va col·laborar L'Ajuntament , tots els participants foren premiats amb algun obsequi (tirades a la guatlla, pernils), agraint així la seva participació en aquesta tirada.
Futbol per a totes les edats i gustos
Tornant al camp d'esports observem que l'activitat esportiva d'aquest intens dissabte presentava un nou centre d'atenció.
Des de primera hora del matí es disputarien diferents partits de competició oficial. En primera instància serien els equips que participen en la lliga del Consell Esportiu del Baix Ebre és que saltarien al camp. Ho feren primer els Prebenjamins Llucets, que caigueren derrotats per 1 a 4 contra el Remolins Bítem Blau; seguidament serien els Benjamins Rapets, que tingueren la mateixa sort que els primers i perderen per 2 a 5 contra el Benifallet.
Paral·lelament a aquest últim encontre, i a l'altra meitat del camp començaria també la participació dels equips de competició federada i ho faria amb l'Aleví com a protagonista. Canviant la tònica del resultat, aquests s'imposarien a l'EF Delta de l'Ebre per 4 a 1.
Finalitzats els partits de Futbol A7, i sobre les voltes del migdia seria l'equip Infantil el que, en aquest cas, jugaria i venceria per un ajustat 1 a 0 (seguint amb la línia de tota la temporada) a l'EF Delta de l'Ebre, tancant d'aquesta forma aquesta matinal futbolística.
Ja per la tarda, el torn era pels més grans, primer amb el partit que enfrontaria al 1r equip de la SCER de L'Ametlla de Mar contra el CF Santa Bàrbara i que finalitzaria amb el resultat de 2 a 1, favorable als caleros; i, seguidament amb el matx que tancaria aquesta jornada futbolística i que disputaria l'equip Cadet contra la UE Rapitenca, amb el marcador final de 6 a 0 per als caleros, que d'aquesta manera consolidaven encara més la seva primera posició a la taula classificatòria, quedant-se a un pas de proclamar-se campions d'aquesta fase regular, un fet que aconseguirien poques jornades després.

Festival Esportiu

Diumenge 6 de Febrer es posava punt i final a una intensa i memorable Festa Major, i ho feia, podríem dir on una setmana abans havia donat inici.
Novament, s'organitzava un acte que permetia reunir a entitats i clubs de la nostra localitat que competeixen a diferents nivells, però que difícilment tenen l'oportunitat de fer-ho de cara al poble. La secció de Gimnàstica Rítmica de l'Àrea Municipal d'Esports, el Club de Twirling Baton, el Club de Kenpo i el Ball Esportiu amb la Cristina Enrich, serien les encarregades de fer passar una bona estona al públic assistent.
Així, en primera instància foren les gimnastes de la secció d'esports les que actuarien, i ho farien en diferents modalitats (individuals i conjunts) i amb múltiples aparells (pilota, corda, cinta, maces).
Tot seguit, un cop retirades els practicables de la pista es dona pas, de forma alternativa, a la demostració de Ball Esportiu, en la que la calera va demostrar grans dots artístics; i als exercicis dels membres del Club de Twirling, que també obsequiaren als presents amb varis formats d'intervenció (individuals i duos).
Arribats a aquest punt, i abans de portar a terme el reconeixement a tots els esportistes participants, així com diferents monitors responsables, els Regidors de l'Ajuntament de L'Ametlla de Mar, l'Albert Medrano, Antoni Montagut i Xavier Llambrich, volgueren agrair la trajectòria i el treball realitzat com a membre de la corporació, i en especial en matèria d'esports, durant aquests últims anys a Joan Pere Gómez Comes, qui es va mostrar molt satisfet i orgullós per aquesta nova mostra de gratitud de cara a la seva persona.


respostes a "L'Esport present durant les festes Majors de la..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Galeria d'imatges


Aquesta galeria conté 3 imatge/s. Per veure-les clica aquí.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 766,97 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 147
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007