Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Ecomuseu del vi

14 . Ago, 2015 a les 13:29
per fcallau a La notícia del dia
1827 reproduccions
L'ecomuseu del vi, a prop de casa
Està situat a la Vall de les Vinyasses, al terme de Tivissa, però a només 7 quilòmetres de l'Ametlla de Mar

L'Ecomuseu del vi ha estat creat a la Bodega G, a 7 km de l'Ametlla de Mar, a la finca coneguda com Mas Hèlios,  a l'indret de la Vall de Vinyasses, propietat de Gerard Guez, un francès, català d'adopció des de fa 46 anys, que tot i que la seva professió es l' osteopatia, la vinya i el vi són la seva gran passió.
Ara fa sis anys, Gerard Guez va decidir emprendre el camí de la viticultura habilitant a la finca 13 hectàrees de vinya amb 11 peus de diverses varietats com garnatxa, cabernet, syrah, pinot noir i malbec amb l'objectiu de fer un vi diferent, amb personalitat i sobretot ecològic. El que ell anomena  "vi d'assemblage" elaborat a partir de les seves vinyes cultivades amb tot el respecta al seu entorn, i fet tot a mà.
Segons Gerard Guez, propietari de l'ecomuseu, "he treballat tota la vida entre París i Barcelona i vaig aterrar com a turista a l'Ametlla l'any 68 i m'hi vaig quedar fins que vaig comprar la finca l'any 1973. El vi és la meva passió i vull que la gent conegui el que hi ha al darrera de beure's una copa de vi. Que la gent conegui els processos de producció i alhora des de la meva vessant de col·leccionista, guardar el patrimoni de la zona i recuperar l'activitat vitivinícola que tenien aquests pobles abans de la fil·loxera"
.
Les seves vinyes estan situades en un lloc que es  coneix des de fa segles, La vall de les vinyasses, prop de la històrica via augusta romana.
 L'Ecomuseu del vi permet entendre com s'elabora el vi, el començament de la cultura de la vinya, el treball de la bodega i fins la botella que ens bevem.
L'Ecomuseu del vi presenta col·leccions de ferramentes de vinya i de celler. La visita s'acaba amb una degustació de 5 vins diferents, elaborats al mateix celler. Els interessats en visitar-lo poden demanar informació a l'Oficina de Turisme de l'Ametlla de Mar.


respostes a "Ecomuseu del vi"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 125,00 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 140
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007