Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb tu (dimarts)

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Ple

29 . Set, 2010 a les 13:34
per otomas a La notícia del dia
1950 reproduccions
El ple ordinari de l'ajuntament de l'Ametlla de Mar que va tenir lloc dimarts 28 de setembre va aprovar de forma definitiva el projecte d'expropiació pel mètode de taxació conjunta de la Cova Gran amb el vots a favor de CIU, PP i PSC i els vots en contra d'ERC. Es tancava així un capítol llarg en el conflicte entre el consistori i els veïns de la zona, que fins i tot havien col·locat una porta perquè no es pogués entrar que l'ajuntament després d'anys va poder tirar en terra. Després de la modificació puntual del POUM aprovat per la CUTE al setembre del 2004, en el que els terrenys van passar a ser un sistema de parcs públics i jardins, i de desestimar-se les al·legacions dels veïns de l'agost del 2010, ara s'ha fet aquesta aprovació definitiva que permetrà que aviat s'intervingui a la zona per fer un passeig del que pugui gaudir tot el poble. Antoni Montagut, portaveu del govern municipal, es mostrava satisfet per aquesta aprovació "hem aprovat al ple la definitiva d'uns terrenys que al final seran d'ús públic per a un passeig que continuarà el passeig de costa que ja tenim".

Ple de tràmit
El regidor popular, Ricardo Llaó, qualificava el ple de tràmit i igualment es mostrava d'acord amb la mesura. "el tema de la Cova Gran ja fa anys que va. S'ha seguit tot un procés on sempre els grups municipals hem estar d'acord. En quant el dubte que es planteja sobre la titularitat d'uns terrenys, l'hem hagut de contemplar des del POUM com a bé municipal i perquè no hi hagués cap conflicte jurídic s'ha optat per l'expropiació". Els socialistes també van votar a favor del retorn dels terrenys a mans públiques. "Ha estat un ple, de tràmit amb un punt important com és l'inici de l'expropiació dels terrenys de la Cova Gran. És un tema que fa més de 10 anys que s'està portant i s'està fent correctament. Esperem que arribi a bon port i que els terrenys passin a ser de propietat municipal i de tots els caleros". També els republicans consideren que aquesta zona és per dret de tot el poble. No obstant això no els agrada la manera com s'ha dut a terme el procés. "No ens agrada com s'ha fet l'expropiació. No podem destinar 190.000 euros a aquests terrenys que ningú pot provar qui és el propietari. Pensem que hi ha d'haver una altra manera de resoldre el problema, el mateix que al Bon Repòs i a Port Olivet".

Aprovacions unànimes
Pel que fa als altres punts en l'ordre del dia, van tenir l'aprovació unànime de tots els regidors. El segon punt, l'adhesió com a ens fundador al Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais d'Interès Natural Serra de Cardó-el Boix i el Tossal de Montagut, l'aprovació dels estatuts i el nomenament de representats al Consell Plenari, que són els regidors del govern Mari Carme Martí i Xavier Llambrich, va comptar amb el recolzament de tothom al ple. Al Consorci també s'hi afegeixen els municipis de El Perelló, Benifallet, Tortosa, Tivenys i els consells comarcals del Baix Ebre i la Ribera.

Reserva de la biosfera
El quart punt, la proposta d'acord relativa al suport municipal a la candidatura de reserva de la biosfera de les Terres de l'Ebre, també va tenir l'aprovació unànime del ple. Montagut va explicar al respecte que atès el gran valor natural, cultural i històric del territori, el suport de la nostra població a la candidatura que s'ha de presentar davant la UNESCO pot contribuir al desenvolupament econòmic de les nostre terres i a situar-les en el marc mundial d'una economia cada vegada més global sense perjudici de perdre la nostra singularitat i peculiaritat.  A banda, tots el regidors van acceptar la subvenció per a programes i activitats de promoció turística atorgada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.   


respostes a "Ple"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 750,68 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 189
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007