Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Encàrrec a la Cala gestió de l'habilitació dels terrenys per a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra i s'aprova el projecte d'obres de la 2ª fase de la carretera d'Accés Sud

02 . Ago, 2013 a les 09:28
per gfigueres a La notícia del dia
2197 reproduccions
El Ple, a més, va donar llum verda als tràmits per a la cessió del local Bahia Blanca als Castellers i el Racó dels Joves, i a l'adhesió al pacte nacional pel dret a decidir.
Aquest dimecres dia 31 de juliol va tenir lloc la Sessió Ordinària del Ple de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, amb 17 punts a l'Ordre del dia, molts d'ells de tràmit, i que els diversos grups polítics amb representació municipal es van prendre amb diversitat d'interès.
Així, el Partit dels Socialistes de Catalunya, de la mà del seu regidor i portaveu, Antonio Espuny, es va referir als tres punts que van consistir en donar compte dels informes d'intervenció respecte al segon trimestre del Pla d'ajust, pagaments i obligacions pendents de reconèixer, punts en els que no hi va haver debat. Segons Antonio Espuny, "el més important del ple és el que el govern no ha explicat, que són els deutes contrets per l'Ajuntament, ja que la resta de punts no tenien massa importància. Es tracta de la part expositiva del govern que no es vota i que pel decret Rajoy se'ns ha de presentar als regidors. Hem constatat que el deute de les factures que estan fora de termini continua incrementant-se. Estem parlant de 18 M€ amb entitats bancàries, estem pagant 70.000 al mes de la residència i hi ha un deute de 11 M€ en factures fora de termini".
Per la seva part, Esquerra Republicana de Catalunya, destacava l'inici de la tramitació de les obres de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra i sobretot el resultat de la Moció relativa a l'adhesió al pacte nacional pel Dret a Decidir, que va comptar amb el suport d'onze dels tretze regidors de l'Ajuntament, incloent un vot positiu i dues abstencions del PP. Segons Vicent Llaó, regidor d'ERC, "El més destacat en un ple de tràmit, a més del començament de les obres de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, diria que ha estat el resultat de la votació del dret a decidir. Arribar a un acord d' onze regidors i dos abstencions del PP en un total de 13 regidors, crec que si tots votessin igual a Catalunya ho tindríem fet. Sembla que aquí al poble ens hem desmarcat una mica, llàstima que no haguem votat tots a favor. El més important és que el PP ha fet dos abstencions i un vot afirmatiu i que el plenari ho ha ratificat pràcticament per unanimitat".
Qui també destacava l'aprovació de l'encàrrec a la Cala Gestió del procés que acabarà amb la construcció de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra fou CiU, que de la mà del seu portaveu, Antoni Montagut, també va mostrar-se satisfet per l'aprovació de l'alteració de la qualificació jurídica de demanial a patrimonial, que permetrà la cessió gratuïta del local de l'edifici Bahia Blanca a diverses entitats de la població, que va comptar només amb l'abstenció del PSC. Segons Antoni Montagut, "el que hem fet és aprovar diverses qüestions tècniques per a poder fer la cessió dels baixos de l'edifici Bahia Blanca al carrer Països Catalans que té l'Ajuntament, de manera gratuïta, a favor del racó dels Joves i els Xics Caleros, la colla castellera del poble. Era una qüestió tècnica que calia fer i ara ja podem signar el conveni de cessió gratuïta. Un altre punt aprovat ha estat l'encàrrec a la Cala Gestió perquè habiliti els terrenys al sector 22b1 per a què es pugui procedir a la construcció de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra, que hi ha previst posar la primera pedra aquesta tardor".
El Partit Popular, per altra banda, va insistir en l'aprovació de la modificació puntual del POUM consistent a la inclusió a la normativa d'una nova disposició relacionada amb l'habilitació de foses sèptiques i sistemes de depuració biològica individual als habitatges de les urbanitzacions històriques, mentre no s'executin les respectives infraestructures de sanejament necessàries, garantint d'aquesta manera el respecte al medi ambient i l'absència d'emissions al mateix. Entre d'altres coses, el PP de la mà del seu portaveu, Joan Font, també es va referir als canvis en la normativa de las regulació de la Seguretat Social en els clubs esportius, debatut en l'aprovació per unanimitat d'una proposta en favor del Manifest en defensa de l'esport català amateur. Segons Joan Font, "principalment destaquem un tema que ens afecta al municipi, que és un dèficit que tenim de fa anys a les urbanitzacions històriques, que és el tenir depuradores i clavegueram. Llavors amb el consentiment provisional  que cada habitatge ha de tenir un sistema de sanejament, vam proposar que a part de les foses sèptiques hi hagués la doble possibilitat d'instal·lar una depuradora biològica que permet reutilitzar l'aigua per a reg de jardins. Un altre dels punts a destacar és la moció de l'esport, que segons les informacions que tenim, s'està treballant per una nova llei que doni un tracte diferencial als esportistes professionals dels no professionals, en la regulació de la seguretat social. Ara hi ha una llei que ho barreja tot i hi ha confusió".
En el transcurs del Ple també es van tractar d'altres temes, com ara l'aprovació definitiva del projecte d'obres de la 2a fase de la carretera d'accés sud a l'Ametlla de Mar per un import de 1.928.918 € que va comptar amb el suport de tots els partits polítics, amb l'abstenció d'ERC, i també es va aprovar per unanimitat la modificació puntual del POUM en l'àmbit del sector PAU Roques Daurades.
A més, es va aprovar el Pla Manual d'actuació per a emergències en àrees de pública concurrència en la realització de correfocs, castells de focs d'artifici i espectacles piromusicals.


respostes a "Encàrrec a la Cala gestió de l'habilitació dels..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 768,49 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 65
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007