Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

V Trobada de Vela Llatina al port natural de l'Estany

05 . Jul, 2010 a les 15:08 | 00:02:18
per otomas a La notícia del dia
2047 reproduccions
L'Estany va ser el refugi natural pels primers pescadors que varen arribar al Golf de Sant Jordi provinents del País Valencià, arribant a acollir una flota de pesca important.
Aquest port es va utilitzar fins a finals dels anys cinquanta. Per tal de retre homenatge a l'espai natural de l'Estany i als pescadors, el Club Nàutic de l'Ametlla de Mar, el consistori calero i la Confraria de Pescadors van organitzar la V Trobada de Vela Llatina a l'Estany. També van col·laborar l'associació el FAR i el Museu Marítim de Barcelona. Per tal de participar en aquesta trobada calia disposar d'una embarcació de vela llatina  i inscriure's al Club Nàutic de l'Ametlla de Mar. A la Trobada van participar 14 embarcacions de vela llatina provinents del País Valencià, Tarragona, Barcelona i la Costa Brava. A més, el Museu Marítim va portar una reproducció d'una muleta trobada a l'Ampolla de principis de segle XX.

L'arribada de les embarcacions va ser divendres 2 de juliol al port de l'Ametlla i el dissabte al matí, cap a les deu i mitja, va tenir lloc la sortida de les embarcacions cap al Port de l'Estany. Una vegada allí es va llegir un text sobre la història de l'indret que preparat per Xavier Figueres. El mateix dissabte va tenir lloc la regata Copa Catalunya per les embarcacions federades. La resta les van acompanyar al llarg de la costa. Hores més tard es va realitzar la tornada a port de l'Ametlla i amarratge de les embarcacions davant de la Confraria Vella. Allí es va dur a terme l'homenatge als pescadors i lliurament de records, sens dubte un dels moments més emotius de la jornada. "El Centre d'Interpretació fa molt de goig en aquest acte en motiu de la V Trobada de Vela Llatina. Però el que realment ens emociona és poder fer aquest homenatge a l'home pescador", va explicar Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar.


Diumenge 4 de juliol la Trobada va cloure amb un matí de navegada lliure i visita històrica guiada per la Cala. En definitiva tot un cap de setmana llarg ple d'activitats que van fer gaudir a tots els participants i els qui van seguir  l'esdeveniment.

respostes a "V Trobada de Vela Llatina al port natural de l'..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 665,96 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 156
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007