Màx: º C, mín: º C

En directe

Les notícies de la Cala Ràdio amb amb Daniel Rodríguez i Francesc Callau

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Trobada de Vela Llatina Golf de Sant Jordi amb la Ruta de l'Arròs

08 . Jul, 2016 a les 13:56
per gfigueres a La notícia del dia
1401 reproduccions
Aquest cap de setmana tindrà lloc la XI Trobada de Vela Llatina al Golf de Sant Jordi, activitat que promociona aquest tipus de navegació i tot el que l'envolta, organitzada per l'Associació de Vela Llatina La Cala amb la col·laboració de la Federació Catalana de Patrimoni Marítim i Fluvial.
Aquesta serà una edició molt peculiar, donat que s'ha volgut implicar a la gent del darrer tram del riu Ebre. Segons Joan Muñoz, president de l'Associació de Vela Llatina La Cala, "hem cregut oportú fer partícip d'aquesta trobada a la navegació per riu i recuperar l'antiga ruta de l'arròs, que recollia la collita d'arròs pel cabotatge".
Segons Muñoz, "aquesta navegació és un patrimoni nostre i del territori i no l'hem de deixar perdre".
De moment han confirmat la seva presència a la jornada 25 embarcacions de navegació tradicional, algunes d'elles vingudes de França, que serà representada per una delegació de 30 persones procedents de Sanary-Sur-Mer, la Camarga i Colliure, a més d'una vintena de persones del País Valencià que ja són habituals en la trobada calera, La Costa Brava, Tarragona i Barcelona són algunes de les altres procedències de les embarcacions.
Aquest any destaca la presència d'un Sardinal de l'any 1919, d'11 metres recuperat sota els paràmetres tradicionals procedent de Colliure, que ja porta durant tota la setmana atracat al Club Nàutic de l'Ametlla de Mar.
La Trobada començarà aquest divendres a Deltebre amb la concentració de les embarcacions participants, i dissabte es farà una navegació simbòlica des del port de Riumar fins al pont Lo Passador que uneix Deltebre amb Sant Jaume d'Enveja i es baixarà fins a l'Escola de Rem de Deltebre on es llegirà un manifest de la trobada. Durant la seva estada a Deltebre els participants podran visitar l'exposició d'arqueologia subaquàtica Deltebre I. La història d'un naufragi. Diumenge es farà la navegació de la Ruta de l'Arròs amb un trasllat simbòlic per mar de sacs d'arròs fins a l'Ametlla de Mar. Un total d'11 milles nàutiques per descarregar l'arròs davant de la Confraria de Pescadors.
Joan Muñoz va explicar que, "fa deu anys vam començar la trobada amb 4 barques i ara ja en som 25. A l'Ametlla de Mar només hi havia 2 bastiments i ara ja hem aconseguit que n'hagin 6".
El proper any l'Ametlla de Mar acollirà la Gran festa del Mar, trobada d'embarcacions tradicionals que organitza la Federació Catalana de Patrimoni Marítim i Fluvial.


respostes a "La Trobada de Vela Llatina Golf de Sant Jordi a..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 817,92 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 158
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007