Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla acull dissabte la VIII Trobada de Vela Llatina al Golf de Sant Jordi

04 . Jul, 2013 a les 08:00
per otomas a La notícia del dia
2538 reproduccions
Aquest dissabte dia 6 de juliol tindrà lloc la VIIIa Edició de la Trobada de Vela Llatina Golf de Sant Jordi, esdeveniment iniciat l'any 2006 en motiu de la celebració a l'Ametlla de Mar de la Diada del Pescador i els Oficis del Mar.
Organitzada per l'Associació de Vela Llatina La Cala, l'edició d'aquest any comptarà amb una quinzena d'embarcacions participants, algunes d'elles vingudes d'arreu de la costa catalana i fins i tot del País Valencià.
La Trobada s'iniciarà a les 11'30 del matí, davant del Centre d'Interpretació de la Pesca on hi seran tots els bastiments de vela llatina i on tindrà lloc el Memorial Antònia Vilàs, en homenatge a la compositora d'havaneres de la Barceloneta, autora de l'emblemàtica havanera, Mare Vull ser Pescador, i que va dedicar la ultima havanera que va escriure a l'Ametlla de Mar. Aquesta havanera, titulada Clam a la Mare de Deu de la Candelera, no ha arribat a interpretar-se mai, donat que l'Antonia Vilàs va morir el passat mes d'abril.
Un dels moments més emotius serà la interpretació per primera vegada d'aquesta havanera a càrrec dels alumnes de l'Escola Municipal de Musica de l'Ametlla de Mar, que també interpretaran la seva havanera més coneguda, Mare vull ser pescador. L'acte que comptarà amb la presència del seu fill i d'altres familiars.
A continuació s'iniciarà la navegada fins a la platja de Sant Jordi d'Alfama, lloc on ha partir de les 19h s'ha previst la part més cultural de l'acte, ja que el Castell de Sant Jordi albergarà les conferències programades amb l'objectiu de donar valor cultural i històric a la trobada. Segons Joan Muñoz, secretari de l'Associació de Vela Llatina La Cala, "el que intentem amb aquestes trobades es conjugar la navegació tradicional amb la recuperació i la història del patrimoni cultural de la nostra costa".
Les conferències previstes són,  Historia del Castell de Sant Jordi d'Alfama, a càrrec d'Andreu Clarós, Els Templers, breus notes Històriques, pel Dr. Antoni Serés, Prior de l'Ordre del Temple, Les Torres de Guaita al Golf de Sant Jordi, a càrrec de l'escriptor Marc Solé, autor del llibre Les Torres de Guaita a Catalunya, i Els Atacs Pirates al Golf de Sant Jordi per Gerard Martí, Director del Museu Local de Cambrils.


respostes a "L'Ametlla acull dissabte la VIII Trobada de Vel..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 140,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007