Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Un mar de jocs a les platges per incentivar el respecte pel medi marí

28 . Jul, 2010 a les 08:08 | 00:02:48
per gfigueres a La notícia del dia
2474 reproduccions
Del 26 al 30 de juliol i del 9 al 13 d'agost les platges de l'Ametlla de Mar amb Bandera Blava, és a dir, l'Alguer, Pixavaques, Cala Forn, Sant Jordi i Calafató són els escenaris d'un seguit d'activitats lúdiques d'Educació Medi Ambiental que sota el títol genèric d'un Mar de jocs van dirigides a nens i nenes de 3 a 9 anys. Al llarg de tres hores, pel mati, les animadores Mònica Félez i Isaura Garriga endinsen els més menuts mitjançant diferents activitats temàtiques en el món de la natura aquàtica perquè vegin la importància de tenir-ne cura i poder conservar-la en perfectes condicions. En concret, en aquesta edició, s'han preparat un conte, El secret de les posidònies; Dintre del sac, un joc de descoberta d'animals marins i altres bèsties; una petanca marina amb unes boles d'algues molt especials i el joc Petxines en ratlla que es fa amb closques de mol·luscs i pedretes i vidres arrodonits. Xavier Solé, tècnic de Medi Ambient, deia que "amb un litoral com el nostre que surt a tot arreu i es ven com a litoral verge ja no només per part de la gent del municipi i de l'ajuntament, sinó per a gent que ens ve de fora i que queden encantats de les nostre platges, d'aquesta costa semiverge que encara conservem si la comparem amb altres municipis. Per això, és bo fer una mica de pedagogia i conscienciació per a la gent que ve de fora i per a la gent del poble que desconeix aquests valors. Sobretot de cara als més menuts poder ensenyar-los i que s'ho passin bé a la platja".

Més iniciatives ambientals
No és el primer cop que la regidoria de Medi Ambient engega iniciatives d'aquest tipus per tal de conscienciar els menuts que respectin l'entorn marí. Fa dos anys es va repartir per les platges un conte per a pintar dirigit a nens més grans de cinc anys titulat Neteta, la platja més boniqueta que els introduïa en el món del respecte a les persones i al medi ambient. L'èxit d'aquesta iniciativa va possibilitar que es posés en marxa Un mar de jocs.

Molta feina a l'estiu
Sens dubte, la regidoria de Medi Ambient, és una de les que es troben més enfeinades durant l'estiu. Potser la feina més important, no cal dir-ho, és la de tenir cura que les platges estiguin en condicions per als banyistes. Tan pel que fa a la sorra com a l'aigua que estan sotmeses a controls periòdics i exhaustius, no només de part de l'ajuntament, sinó també de part de l'ACA i dels inspectors de la Bandera Blava. Recordem que L'Ametlla de Mar ha mantingut enguany les cinc banderes blaves que tenia que són, precisament, on es desenvolupaven aquestes activitats i que són les de més afluència de públic. També ha renovat la seva bandera blava el club nàutic i el municipi espera aconseguir una sisena per a la platja de l'Estany un cop es duguin a terme els treballs de millora de l'entorn.


respostes a "Un mar de jocs a les platges per incentivar el ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,09 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 164
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007