Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Cala revalida vuit distintius blaus per aquest 2017

11 . Mai, 2017 a les 19:00
per drodriguez a La notícia del dia
2086 reproduccions
El jurat internacional Bandera Blava 2017 ha concedit a l'Ametlla de Mar un total de vuit distintius blaus, dels quals sis són per platges i una pel Club Nàutic. Les banderes blaves que tornaran a onejar aquest estiu a les platges són les de Sant Jordi d'Alfama, Pixavaques, l'Alguer, cala Forn i cala Calafató.

Pel que fa a vies blaves, el GR-92 de La Cala ha tornat a renovar aquest distintiu. A més, per cinquè any consecutiu, el Centre d'Interpretació de la Pesca també formarà part dels centres blaus. «És un reconeixement a la nostra costa i als valors paisatgístics, biològics i ambientals», ha destacat la regidora de Medi Ambient, Maria Marsal.

Les platges amb socorrisme incorporaran novetats enguany. «Tindrem dos socorristes aquàtics a totes les platges de Bandera Blava, i s'ha afegit un servei de megafonia perquè, en cas d'emergència, des de Creu Roja puguin cridar a la gent», apunta Marsal. La regidora també explica que els guardons valoren l'excel·lent qualitat de l'aigua del nostre litoral.

Enguany, Catalunya ha obtingut un total de 119 distincions: 24 per ports i 95 per platges, tres platges menys que l'any passat. Tarragona ha estat la demarcació més guardonada amb 42 banderes a les platges, dues més que l'any passat, i sis ports. Tot i perdre tres distintius al país, des de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) hi resten importància.

L'aposta per les platges verges


Per altra banda, La Cala també aposta per les platges verges. De fet, és el municipi que lidera la demarcació de Tarragona amb aquests distintius. L'any passat, Ecologistes en Acció va atorgar set banderes per les platges verges caleres del Torrent del Pi, cala Llenya, l'Estany Podrit, Santes Creus, Port Olivet, l'Illot i el cap de l'Àliga.

Enguany s'han tornat a presentar aquestes set candidatures i el mes de juliol es coneixeran els guardonats. «Així com les Banderes Blaves requereixen uns serveis, que representen un esforç econòmic per l'Ajuntament però que interessa en l'àmbit turístic, els ecologistes demanen platges en què no hi hagi cap tipus de servei», afirma la titular de Medi Ambient.


respostes a "La Cala revalida vuit distintius blaus per aque..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,45 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 171
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007