Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Apostant per la sostenibilitat

10 . Nov, 2010 a les 13:26
per otomas a La notícia del dia
2440 reproduccions
El Centre d'Interpretació de la Pesca (CIP) va acollit dissabte 6 de novembre La conferència Energies del sol i el vent per tancar les nuclears que cloïa el cicle La crisi ecològica i el canvi climàtic que va organitzar l'ajuntament de l'Ametlla de Mar conjuntament amb l'Associació Una sola terra. La presentació de l'acte va anar a càrrec de Santiago Vilanova, president de l'esmentada associació i va fer la conferència Jaume Morrón, expert en energies renovables i director de Dialec Comunicació per la Sostenibilitat. La regidora de Cultura, Mari Carme Martí, ens feia balanç sobre el que ha suposat el cicle de conferències i en concret sobre el que ha estat aquesta última. "Hem fet unes deu xerrades sobre temes relacionats amb el Medi Ambient: Hem tocat el canvi climàtic, les centrals nuclears, la protecció de la posidònia... i l'última que hem fet és sobre les energies del sol i el vent per tancar les nuclears. Amb el problema que tenim, amb les nuclears tan a prop, amb les que nosaltres no hi estem d'acord, l'aposta per les energies renovables com l'energia solar i l'energia eòlica, és molt interessant perquè, a més, en tenir prou sol i vent com per a desenvolupar-les. Crec que el cicle ha suposat una gran iniciativa, ha despertat molt l'interès de la gent que ha participat força. Des de la regidoria apostem perquè el CIP s'adhereixi a aquest tipus de temàtica que crec que són el camí que hem de seguir, el del Medi Ambient i la Sostenibilitat".

Magatzem de residus
Aquest cicle de conferències va començar el 27 de febrer quan la possibilitat que instal·lessin el magatzem temporal centralitzat era més que real. De fet, encara la por a aquesta instal·lació és plenament vigent malgrat que Zarra sigui la principal candidata. S'han fet xerrades sobre energies nuclears per a usos civils i militars, sobre els combats ecologistes i antinuclears a les Terres de l'Ebre, una lluita que mai s'acaba degut a les agressions ambientals que tradicionalment ha patit el territori i també sobre les praderies de posidònia i el canvi climàtic. A més el canvi climàtic va ser el protagonista absolut de l'anterior conferència en la que es van exposar plantejaments molt interessants i solucions a aquest fenomen.


respostes a "Apostant per la sostenibilitat"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 718,48 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 21
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007