Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Descobrint la Cala pas a pas

29 . Mar, 2011 a les 14:14 | 00:02:23
per gfigueres a La notícia del dia
2875 reproduccions
Descobreix el port, un circuit amb panells interpretatius pel port de l'Ametlla de Mar, va ser la guspira que va fer néixer el projecte de rutes caleres. Amb la voluntat de donar a conèixer el territori i posar en valor el patrimoni cultural, natural i històric del municipi l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar posa en marxa aquesta iniciativa que estarà formada per diferents recorreguts que es podran fer a peu o amb bicicleta. Des del consistori calero s'han marcat uns objectius molts clars. Posar en valor totes les parts del patrimoni i terme municipal, crear una oferta d'oci cultural en sintonia amb l'esport i el medi ambient que tindrà vigència tot l'any són les fites d'aquesta iniciativa. A través de les rutes caleres els visitants podran conèixer la costa, la rica fauna i flora; entre d'altres actius del municipi, com la praderia de posidònia més gran de Catalunya, i els vaixelles enfonsats de la Primera Guerra Mundial que dormen al fons marí calero. A més, hi ha previst altres recorreguts vinculats a l'esport com rutes de senderisme i BTT. No mancaran, tampoc, les rutes on es donarà a conèixer el patrimoni arquitectònic i històric de l'Ametlla de Mar.

" En aquest temps de crisi s'han de buscar alternatives i, en el nostre cas, l'alternativa rau al municipi en el patrimoni natural i cultural que tenim. Per aquest motiu des de la regidoria de Medi Ambient i l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar estem treballant per crear aquesta xarxa de rutes que connecti els punts d'interès de la Cala. D'una banda, l'objectiu és preservar-los i de l'altra promocionar-los", va explicar Xavier Solé.

El projecte rutes caleres té un pressupost de 120.000 euros que es destinarà a la senyalització i promoció d'aquests itineraris. També s'editaran guies on es donaran a conèixer aquestes rutes. El 50% del cost estarà subvencionat pel Grup d'Acció Local del Litoral de la Costa de l'Ebre (GALLCE). Aquest grup és l'encarregat de gestionar els diferents ajuts de l'Eix 4 del Fons Europeu de la Pesca (FEP) pel desenvolupament del litoral costaner i fluvial de les Terres de l'Ebre depenent de la pesca.


respostes a "Descobrint la Cala pas a pas"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 751,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 61
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007