Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La UE aprova el vet al comerç internacional de la tonyina vermella

12 . Mar, 2010 a les 14:46
1908 reproduccions
Estrasburg va ser l'escenari de la votació dels països de la UE per determinar si la tonyina roja hauria d'entrar a l'annex I de CITES (Convenció sobre el comerç internacional d'espècies amenaçades de fauna y flora silvestres). Recordem que si aquest túnid s'inclou dins aquest annex es prohibirà el comerç internacional d'aquesta espècie.

Des del Grup Balfegó, empresa tonyinaire de l'Ametlla de Mar, es considera que aquesta decisió de la Unió Europea és molt greu i que s'ha cedit a les pressions dels grups de defensa del mediambient. A més, es considera que no s'han tingut en compte les conseqüències laborals i econòmiques del sector.

D'altra banda, Juan Serrano, portaveu del Grup Balfegó va considerar que amb aquesta decisió hi haurà uns clars beneficiats. "CITES només prohibeix el comerç internacional no la pesca de la tonyina roja, amb la qual cosa països com Turquia, Egipte, Síria, Croàcia, Líbia, Argèlia, Túnez, Marroc seguiran pescant tonyina i els europeus ens quedarem a casa sense treballar. Aquestes són les conseqüències d'uns mals polítics i d'unes males decisions per part d'Europa", va explicar Serrano.

Serrano, a més, va fer una crida als representants polítics de la Generalitat perquè es moguin i mostrin suport al sector davant d'aquesta decisió. De fet, al Parlament s'han pres diversos acords de defensa d'aquest sector català que no el govern espanyol no ha tingut en compte. "Aquesta decisió en canvi beneficia als almadravers andalusos i, d'altra banda, és una clara discriminació als pescadors catalans", va afegir el representant del Grup Balfegó..

Ara l'única esperança que li queda al sector de l'encerclament de la tonyina roja és que a la reunió a Doha, entre el proper dissabte 13 de març i el 25, països com Canadà, Noruega, Japó i Mèxic trobin els aliats necessaris perquè, tot i el sí de la UE, la tonyina roja no entri CITES. Perquè tot i que després s'hauran de fer les valoracions dels resultats de l'ICCAT (Convenció Internacional per la conservació de la tonyina atlàntica) al novembre, a Suïsa, una vegada ha entrat una espècie a CITES és difícil que en surti.


respostes a "La UE aprova el vet al comerç internacional de ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 142,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007