Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'encerclament de la tonyina roja podrà continuar pescant el 2010

16 . Feb, 2010 a les 17:00
1707 reproduccions
Cal tenir en compte que tot i que al gener des del Ministeri de Pesca es va establir que no es tocarien les quotes en la darrera reunió es va comunicar la possibilitat que una de les arts de pesca de la tonyina parés. Des del sector de l'encerclament hi havia por d'acabar sent el cap de turc davant les pressions dels almadravers andalusos a través del govern d'Andalusia a Madrid. <
br /> Amb la protesta davant la Confraria de Pescadors del port de l'Ametlla, on més de dues-centes persones van fer escoltar lemes com "No al transvasament de 400 llocs de treball" o "Al govern li sobren 400 llocs de treball els regalen a Andalusia" es va voler fer arribar a la Generalitat i al Govern español la preocupació del sector de l'encerclament. Aquesta mobilització es va realitzar tenint en compte que dimarts 16 de febrer es reunien a Barcelona al conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena amb la ministra Elena Espinosa, el Secretari General del Mar, Juan Carlos Martín, i membres de la direcció de la Comissió Europea en motiu d'unes ponències sobre les noves polítiques pesqueres.

La manifestació va comptar amb el suport de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar amb Andreu Martí, alcalde del municipi, al capdavant. "Què és més important defensar 400 llocs de treball de Catalunya o d'Andalusia? Volem el suport de Montilla i que Zapatero defensi a tots per igual. Cal vetllar pels llocs de treball a les TE" va explicar Martí.

Les reaccions no es van fer esperar. Des de Convergència i Unió, com a partit, es va voler mostrar el suport a l'encerclament de la tonyina anunciant que CiU seguirà defensant el sector presentant mocions davant del Congrés dels Diputats, del Senat, i del Parlament Europeu per tal de mantenir aquests llocs de treball a les Terres de l'Ebre i per extensió a Catalunya.

Hores després la protesta donava els seus fruits. Pere Vicent Balfegó, copropietari del Grup Balfegó es mostrava molt satisfet amb el que havien aconseguit amb la manifestació. "La protesta va anar bé perquè a les sis de la tarda ens van convocar urgentment a Barcelona. Allí el Secretari General del Mar ens va demanar disculpes dient que potser no havia fet un plantejament correcte la setmana anterior. A més, ens va assegurar que podrem pescar el 2010 i que treballaran per solucionar aquesta polèmica. A canvi, ens van demanar que desconvoquéssim la manifestació que teníem prevista per al dia següent", explica Balfegó.

D'altra banda, el sector compta amb un altre front obert, la iniciativa de Mònaco al Parlament Europeu d'incloure la tonyina roja a l'Annex I de CITES (Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres). I per tant, la prohibició de la comercialització internacional d'aquest túnid. En aquest debat al Parlament Europeu ERC i IC-V van votar a favor de la prohibició. De moment, però, des del sector es creu que és molt difícil que els 175 països es posin d'acord en aquesta qüestió. Els que s'han posicionat, ara per ara, a favor de la prohibició són França, que demana una moratòria de 18 mesos abans que s'implanti, i Itàlia. Japó s'ha oposat frontalment. La decisió es prendrà entre el 18 i 25 de març a Doha (Qatar).


respostes a "L'encerclament de la tonyina roja podrà continu..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 1017,06 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007